Zdroj: FB: Recepty a rady do kuchyne I.
Pečená kačica s kapustou
Recept na fantastickú pečenú kačicu s červenou kapustou podávanú s lokšami.
Ingrediencie
Kačica:
- 1 ks kačica
- rasca
- voda
- soľ
Kapusta:
- 1 ks červená kapusta
- 3 pl olej
- 1 ks cibua
- 4 pl kryštálový cukor
- 2 pl ocot
- mleté čierne korenie
- soľ
- rasca
Najnovšie letáky
Postup
Kačicu umyjeme, potrieme soľou, vložíme do igelitovej tašku a necháme v chladničke riadne odležať.
Ráno ju umyjeme, opäť nasolíme a vložíme do pekáča. V pekáči ju posypeme rascou a podlejeme trochou vody. Takto pripravenú kačku pečieme prikrytú na 180°C cca 2 hodiny.
Po uplynutí času ju odokryjeme, podlejeme výpekom, zvýšime trochu teplotu a odokrytú pečieme ešte niekoľko minút, pričom ju občas podlejeme a otočíme.
Medzitým si pripravíme kapustu. Vrchné listy odtrhneme a zahodíme. Zvyšok nakrájame na strúhadle a posypeme soľou. Kapustu necháme chvíľu odležať.
Cibuľu nakrájame na drobno a orestujeme ju na oleji. Potom pridáme cukor, necháme ho skaramelizovať a neustále miešame.
Potom pridáme k cibuli kapustu, posypeme ju korením a rascou. Podlejeme a necháme dusiť pod pokrievkou cca 15 minút.
Potom ju odokryjeme a na miernom plameni necháme doodparovať prebytočnú vodu.
Kapustu dochutíme octom a podávame s lokšami.