Zdroj: Sandrine Murray from Getty Images
Pečená kačica
Recept na chutnú pečenú kačicu na mede, ktorá je vhodná na slávnostný obed alebo večeru.
Ingrediencie
- 1 ks Celá kačica
- 2 pl Med
- 2 lyžice soľ
- 1 Lyžica Mleté čierne korenie
- 1 Lyžica Mletá paprika
- 4 strúčiky Cesnak
- 2 ks Cibuľa
- 250 ml červené víno
- 250 ml vody
Najnovšie letáky
Postup
Najprv kačicu dôkladne umyjem zvnútra aj zvonku, osuším ju.
Potom v malej miske zmiešam med, soľ, korenie, papriku a rozdrvený cesnak, aby vznikla pasta na korenie.
Túto pastu som rovnomerne rozotrela na kačicu. Čím dôkladnejšie kačicu natriete, tým viac korenia sa na ňu dostane a výsledná chuť bude výraznejšia. Kačicu potom nechám odpočívať v chladnej miestnosti aspoň 30 minút.
Medzitým som predhriala rúru na 180 stupňov a pripravila som si pekáč. Na dno nasypem nakrájanú cibuľu.
Potom kačicu vložím do pekáča a zalejem ju červeným vínom a vodou. Prikryjem ju alobalom a pečiem vo vyhriatej rúre asi dve hodiny.
Predtým, ako kačicu vyberiem z rúry, odstránim fóliu a nechám ju piecť asi 30 minút dozlatista. Tým získa peknú chrumkavú kôrku.
Po vybratí kačice z rúry ju nechám niekoľko minút odpočívať a potom ju podávam.