REKLAMA
Pečená kačica
Tradičný obed
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
3
- 1 úplný kačica
- 1 ks jablko
- soľ
- rasca
- voda na podliatie
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
120 min.
1. Krok
Kačicu najprv dobre umyjeme. Doma ju stále pečieme vcelku, takže si pripravíme väčší pekáč.Kačicu dobre osolíme (aj z vnútra). Jablko umyjeme a celé vložíme do vnútra kačice. Nešúpeme ho, lebo ináč sa rozpadne.
2. Krok
Podľa chuti môžeme posypať rascou (10-15 semienok). Kačicu v pekáči podlejeme vodou. Zvyknem dať asi 2 cm vody.
3. Krok
Prikryjeme a pečieme 1 hodinu na 200 °C. Následne ju otočíme a pečieme ďalšiu hodinu prikrytú. Po dvoch hodinách pečenia ju odkryjeme a pečieme odkrytú 30 minút z jednej a 30 minút z druhej strany.
4. Krok
Po upečení odstránime jablko a kačicu servírujeme s knedľou a červenou dusenou kapustou.