Pečená krkovička so zemiakmi
Šťavnatá pečená krkovička v celku so zemiakmi a cibuľou. Túto pochúťku si môžete upiecť napríklad na nedeľný stôl. Takto pripravená krkovička sa nevysuší a nestratí šťavu.
Ingrediencie
- 1 kg bravčová krkovička
- 4 ks strúčiky cesnaku
- 5 pl slnečnicový olej
- 3 pl čili vločky
- 2 pl rozmarín
- 1 kl mleté čierne korenie
- 3 kl soľ
- 1 ks nakrájaná červená paprika
- 1 ks žltá paprika
- 1 kl cesnakový prášok
- 8 ks zemiak
Najnovšie letáky
Postup
Cesnak ošúpeme a rozpolíme.
Zdroj: Youtube
Do krkovičky urobíme niekoľko zárezov z oboch strán a prešpikujeme ju cesnakom.
Zdroj: Youtube
Potom krkovičku polejeme slnečnicovým olejom a posypeme čili vločkami, čiernym korením, rozmarínom a soľou. Rukami mäso premasírujeme aby sa korenie a olej dostali všade.
Zdroj: Youtube
Keď máme mäso namarinované môžeme začať s prípravou zeleniny. Papriku zbavíme jadrovníka a nakrájame na pásiky.
Zdroj: Youtube
Nakrájanú papriku vložíme do misky a posypeme 1 KL čili vločiek, cesnakovým práškom, soľou a polejeme slnečnicovým olejom. Rukami to spolu premiešame.
Zdroj: Youtube
Zemiaky ošúpeme a nakrájame na kocky. Posypeme ich lyžicou rozmarínu, soľou a polejeme 2 KL slnečnicového oleja. Rukami opäť premiešame spolu.
Zdroj: Youtube
Zemiaky s paprikou pridáme k mäsu a spolu pečieme na 180°C približne 55 minút. V prípade potreby môžeme mäso podliať trochou vody. Krkovička je upečená vtedy, keď ňou vidlička ľahko prenikne.
Zdroj: Youtube