Pečená krkovička,hlávková kapusta s knedľou
Tento obed varí veľa ľudí a toto je kaloricky ľahšia varianta. 😉
Ingrediencie
- krkovička
- 800 g br krkovička
- 60 g cesnak
- 70 ml voda na podliatie
- kmín celý
- soľ hruboznná
- paprika ml údená
- ml čierne korenie
- kapusta
- 700 g hlávkový kapusta
- 600 ml voda pitná
- 400 g pochuťková smotana
- 200 ml mlieko polotučné
- 50 g hl špaldová múka
- soľ kuchynská
- vegeta
- mleté biele korenie
- Červená mletá paprika
- KNEDĽA
- 200 ml mlieko
- 42 g Kvasnice
- 9 g hnedý cukor
- 700 g hladká špaldová múka
- 300 g celozrnná špaldová múka
- 500 ml voda
- 20 ml oliolej
- soľ
Odporúčané produkty
Podravka ochucovadlo
Podravka NATUR
Podravka kečup jemný
Podravka dijónska horčica
Postup
Najskôr si pripravíme knedľu pretože tá nám bude kysnúť cca hodinu.
Do pekárničky si dáme vlažné mlieko,cukor a kvasnice. Necháme spraviť kvások ak máme pridáme múku, vodu, soľ, olej a vymiesime cesto .Necháme nakysnúť.Dokončenie na konci receptu.
Počas kysnutia si pripravíme mäsko .
Nakrájame krkovičku na hrubšie plátky a dáme na pekáčik. Posolíme, okoreníme,pridáme,cesnak, kmín a papriku,dobrá je údená paprika zlepší chuť mäsku.
Nezabudneme podliať vodou a dáme do rúry piecť, pozor zakryté aby sa nám mäsko nevysušilo.
A nakoniec si pripravíme kapustu. Nakrájame ju na kocky,dáme do hrnca spolu zo soľou ,vodou ,korenim a dáme variť.
Kapusta nám rýchlo zmäkne, ja mám radšej tvrdšiu,no už každý ako ma rád si uvarí.
Vo väčšej miske si zmiešame pochúťkovú smotanu mlieko a múku. Dobre rozmiešame aby sme nemali hrudky.
Toto vylejeme do kapusty na zahustenie a chvíľku povaríme aby sa nám múka prevarila.Ak máme husté moc rozriedime mliekom,alebo vodou.Nakoniec dochutíme koreninami podľa vlastnej chuti.
A teraz sa vrátime ku knedle,, keďže nám už nakysla, dáme si ju z pekárničky na dosku, rozdelíme na 4-5 častí, záleží aké chceme veľké knedle mať.Vypracujeme rukou do tvaru valčeka. A necháme chvíľu podkysnúť.
V hrnci zohrejeme vodu po paráčik ,ten potrieme olejom a dáme pariť knedľu na 13-18 minút záleží akú veľkú knedľu máme.
Vyberieme popicháme a knedľu potrieme olejom aby nám vrch nestvrdnul.
Hotovo a môžeme ísť obedovať
Dobrú chuť 😃