REKLAMA
Pečená krkovička,hlávková kapusta s knedľou

Pečená krkovička,hlávková kapusta s knedľou

Tento obed varí veľa ľudí a toto je kaloricky ľahšia varianta. 😉

REKLAMA

Ingrediencie

porcií
6
  • krkovička Pridané do
  • 800 g br krkovička Pridané do
  • 60 g cesnak Pridané do
  • 70 ml voda na podliatie Pridané do
  • kmín celý Pridané do
  • soľ hruboznná Pridané do
  • paprika ml údená Pridané do
  • ml čierne korenie Pridané do
  • kapusta Pridané do
  • 700 g hlávkový kapusta Pridané do
  • 600 ml voda pitná Pridané do
  • 400 g pochuťková smotana Pridané do
  • 200 ml mlieko polotučné Pridané do
  • 50 g hl špaldová múka Pridané do
  • soľ kuchynská Pridané do
  • vegeta Pridané do
  • mleté biele korenie Pridané do
  • Červená mletá paprika Pridané do
  • KNEDĽA Pridané do
  • 200 ml mlieko Pridané do
  • 42 g Kvasnice Pridané do
  • 9 g hnedý cukor Pridané do
  • 700 g hladká špaldová múka Pridané do
  • 300 g celozrnná špaldová múka Pridané do
  • 500 ml voda Pridané do
  • 20 ml oliolej Pridané do
  • soľ Pridané do

Odporúčané produkty

REKLAMA

Postup

200 min.
1. Krok

Najskôr si pripravíme knedľu pretože tá nám bude kysnúť cca hodinu.

2. Krok

Do pekárničky si dáme vlažné mlieko,cukor a kvasnice. Necháme spraviť kvások ak máme pridáme múku, vodu, soľ, olej a vymiesime cesto .Necháme nakysnúť.Dokončenie na konci receptu.

3. Krok

Počas kysnutia si pripravíme mäsko .

4. Krok

Nakrájame krkovičku na hrubšie plátky a dáme na pekáčik. Posolíme, okoreníme,pridáme,cesnak, kmín a papriku,dobrá je údená paprika zlepší chuť mäsku.

5. Krok

Nezabudneme podliať vodou a dáme do rúry piecť, pozor zakryté aby sa nám mäsko nevysušilo.

6. Krok

A nakoniec si pripravíme kapustu. Nakrájame ju na kocky,dáme do hrnca spolu zo soľou ,vodou ,korenim a dáme variť.

7. Krok

Kapusta nám rýchlo zmäkne, ja mám radšej tvrdšiu,no už každý ako ma rád si uvarí.

8. Krok

Vo väčšej miske si zmiešame pochúťkovú smotanu mlieko a múku. Dobre rozmiešame aby sme nemali hrudky.

9. Krok

Toto vylejeme do kapusty na zahustenie a chvíľku povaríme aby sa nám múka prevarila.Ak máme husté moc rozriedime mliekom,alebo vodou.Nakoniec dochutíme koreninami podľa vlastnej chuti.

10. Krok

A teraz sa vrátime ku knedle,, keďže nám už nakysla, dáme si ju z pekárničky na dosku, rozdelíme na 4-5 častí, záleží aké chceme veľké knedle mať.Vypracujeme rukou do tvaru valčeka. A necháme chvíľu podkysnúť.

11. Krok

V hrnci zohrejeme vodu po paráčik ,ten potrieme olejom a dáme pariť knedľu na 13-18 minút záleží akú veľkú knedľu máme.

12. Krok

Vyberieme popicháme a knedľu potrieme olejom aby nám vrch nestvrdnul.

13. Krok

Hotovo a môžeme ísť obedovať

14. Krok

Dobrú chuť 😃

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Obed

4717 receptov

Mäsité jedlá

2215 receptov

Večera

4427 receptov

Mascarpone

338 receptov

Pre diabetikov

633 receptov

Lacné jedlá

1491 receptov

Kuracie mäso

777 receptov

Dezert

3618 receptov