Zdroj: ninafirsova from Canva
Pečené kurča na masle
Chutné pečené kura na masle, ktoré všetci milujeme.
Ingrediencie
- 1 kus celé kura
- 150 g maslo
- 6 kus zemiaky
- soľ a korenie podľa chuti
- 1 hlava Cesnak
- 2 kus citróny
- 1 větvička rozmarín
Najnovšie letáky
Postup
Kuracie mäso umyte, osušte a potrite soľou a korením.
Do brucha kurčaťa vložte celú hlavičku cesnaku a citrón nakrájaný na štvrtiny. To dodá kurčaťu výnimočnú chuť.
Kuracie mäso potrite maslom.
Nakrájajte zemiaky a posypte ich zemiakovým korením. Vložte ich do zapekacej misy.
Nakrájajte jeden citrón a pridajte ho ku kuraciemu mäsu.
Kuracie mäso položte na plech alebo do pekáča a pečte v rúre vyhriatej na 180 °C. Každých 20 minút potierajte kurča tukom z pekáča. Kurča tak zostane šťavnaté a koža chrumkavá.
Po hodine a pol pridajte ku kuraciemu mäsu rozmarín. Dávajte pozor, aby ste rozmarín nepridali hneď na začiatku, pretože počas dlhého pečenia stratí svoju arómu.
Pečte ďalších 30 minút alebo kým kurča nezíska zlatohnedú farbu.