Pečené mäso s kapustou
Recept na perfektné bravčové pečené kotlety s červenou kapustou a jabkom.
Ingrediencie
Suroviny
- 4 ks bravčové kotlety s kosťou
- 1 pl soľ
- 3⁄4 kl cesnakový prášok
- 1⁄2 kl cibuľový prášok
- 1⁄2 kl pimiento
- 3⁄4 kl mleté čierne korenie
Na kapustu a jablká
- 1 ks Cibuľa
- 1 kl soľ
- 2 pl jablčný ocot
- 2 kl dijonská horčica
- 1 kl pimiento
- 1 kl mleté čierne korenie
- 2 ks jablko
- 1⁄4 ks červená kapusta
- 1⁄2 kl škorica
Najnovšie letáky
Postup
V miske si zmiešame soľ s cesnakovým a cibuľovým práškom, novým korením a čiernym korením.
Touto zmesou posypeme bravčové kotlety z oboch strán.
Zdroj: Youtube
Na panvici rozpálime olej a kotlety opečieme z oboch strán. Následne ich dáme bokom.
Zdroj: Youtube
Vo výpeku opražíme cibuľku.
Zdroj: Youtube
Červenú kapustu narežeme na pásiky.
Zdroj: Youtube
Cibuľu polejeme jablčným octom a pridáme horčicu, posypeme mletou škoricou a čiernym korením.
Zdroj: Youtube
Na cibuľu položíme kapustu.
Zdroj: Youtube
Jablká nakrájame a položíme na kapustu.
Zdroj: Youtube
Všetko spolu premiešame a na vrch položíme bravčové kotlety.
Zdroj: Youtube
Takto pripravené bravčové kotlety pečieme v rúre vyhriatej na 190°C. Pečieme ich len chvíľu.