REKLAMA
Zdroj: Timolina from Canva
Pečené mäsové guľky
Chutné a šťavnaté pečené mäsové guľky v paradajkovej omáčke, ktoré sú skvelé ako hlavný chod alebo ako príloha k akýmkoľvek pokrmom.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
4
Mäsové guľky
- 500 g mleté mäso
- 1 kus veľká cibuľa
- 4 kus strúčiky cesnaku
- 1 kus vajce
- 100 g strúhanka
- 1 čl soľ
- 1 čl mleté čierne korenie
Omáčka
- 400 g pasírované paradajky
- 1 kus Cibuľa
- 2 strúčiky cesnaku
- 1 čl oregano
- 1 čl bazalka
- 1 čl červená paprika
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
60 min.
1. Krok
Predhrejte rúru na 190°C.
2. Krok
Cibulu a cesnak nakrájajte nadrobno a premiešajte s mletým mäsom, vajcom, strúhankou, soľou a korením.
3. Krok
Zmes dobre premiešajte a vytvorte malé guľôčky.
4. Krok
Guľky dajte na plech vystlaný papierom na pečenie a pečte 15-20 minút, alebo kým nebudú pečené.
5. Krok
Zatiaľ čo sú guľky v rúre, pripravte omáčku. Na panvici orestujte cibuľu a cesnak, pridajte pasované paradajky a korenie. Nechajte variť 15 minút.
6. Krok
Mäsové guľky z rúry dajte do omáčky a nechajte dusiť ešte 10 minút. Podávajte horúce.