:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/9RwY3IuwG_Duzm-K2OYO/1dde5914b44fff9f8ad4989a48bcaa.jpeg)
Pečené perníkové nanuky
Poviem vám, že tento dezert nielen dobre vyzerá ale aj chutí. Pečené nanuky sú skvelé. A zaručene sa po nich budete zalizovať. Ak ste milovníci perníkovej príchute, tieto sú práve pre vás.
Ingrediencie
Cesto na perník:
- 1 ks vajce
- 200 ml mlieko
- 50 ml olej
- 200 g hladká múka
- 2 čl perníkové korenie
- 1 čl mletá škorica
- 1 pl kakao
- 1⁄2 balenia prášok do perníka
- 70 g eryhtritol
- 1 pl Med
- 1 pl Arašidové maslo
- 1 pl džem
Na nanukovú zmes:
- 3 pl jemný tvaroh
- 3 čl džem
Poleva:
- 300 g biela čokoláda
- 2 pl kokosový olej
Odporúčané produkty

Rajo mlieko 3,5%

Rajo maslo

Rajo smotana na šľahanie 33%

Rajo tvaroh jemný hrudkovitý
Postup
Na perník preosejeme do misy suché ingrediencie. Pridáme zvyšné ingrediencie a vymiešame hladké cesto. Cesto nalejeme na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme pri teplote 180 stupňov pol hodinu. Po dopečení necháme vychladnúť.
Vychladnutý perník rozmrvíme v mise, pridáme tvaroh a džem a vypracujeme z toho hmotu. Túto zmes natlačíme do silikónových formičiek na nanuky a odložíme do mrazničky aspoň na pol hodinu.
Na polevu si roztopíme čokoládu spolu s kokosovým olejom. Polevu dáme do pohára. Vychladnuté nanuky vyberieme z formy a namočíme do čokolády, necháme trošku „odkvapkať“ a položíme na nepriľnavú podložku. Ozdobíme podľa predstáv a počkáme kým čokoláda stuhne. Následne nožom opatrne prejdeme popod nanuk a oddelíme ho od podložky. Preložíme na tácku a skladujeme v chladničke. Takto postupujeme až kým neminieme všetku zmes.