REKLAMA
Pečené rebierka v rúre
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
4
Mäso
- 21⁄2 kg bravčové rebierka
- 1 čl Paprika sladká mletá
- 1 čl čili prášku
- 1⁄4 čl kajenského korenia
- 1⁄2 lyžičky chipotle prášku
- 1 Lyžice hnedého cukru
- 1 čl cibuľového prášku
- 1 čl cesnakového prášku
- soľ
- korenie
Omáčka
- 1⁄2 šálky nakrájanej cibule
- 2 strúčiky cesnak
- 1⁄2 šálky bourbon whisky
- 11⁄4 šálky kečup
- 1⁄3 šálky hnedého cukru
- 1⁄3 šálky jablčný ocot
- 2 pl worcesterskej omáčky
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
120 min.
1. Krok
Ako prvé si pripravíme omáčku. Na panvicu si dáme nakrájanú cibuľu, cesnak, kečup, whisky, cukor, ocot a worcestrovej omáčky. Všetko spolu dobre podusíme.
Zdroj: Youtube
2. Krok
Keď je omáčka hotová preložíme ju do mixéru a poriadne rozmixujeme do hladka. Odložíme si ju bokom na potieranie mäsa.
3. Krok
Rebierka si umyjeme a so všetkých korenín a byliniek si prirpavíme zmes, ktorou potrieme celé rebierka. Rebierka dáme na rošt, zakryjeme ich alobalom a dáme piecť do vyhriatej rúry na 180 stupňov. Mäso pečieme asi hodinu.
Zdroj: Youtube
4. Krok
Po hodine pečenia mäso potrieme omáčkou a znova zakryjeme, pečieme ďaľšiu hodinu.
Zdroj: Youtube
5. Krok
Po tomto čase mäso znova potrieme a pečieme už odokryté do chrumkava.