Pečené zemiaky s balkánskym syrom
Ak Vám zostane klobása z grilu toto je výborný nápad na dobrý obed z nej .Zemiaky francuzskym no nie sú suché,ale skvelo šťavnaté.
Ingrediencie
- 1130 g zemiak surový
- 6 kabanos
- 6 vajce na tvrdo
- 200 ml kyslá smotana
- 200 ml mlieko
- 200 g balkánsky syr
- 3 vajce
- soľ
- mleté čierne korenie
- mletá paprika sladká
- cesnakový prášok
- rasca celá
- olej
Odporúčané produkty
Rajo mlieko 3,5%
Rajo maslo
Rajo smotana na šľahanie 33%
Rajo tvaroh jemný hrudkovitý
Postup
Zemiaky si očistíme a nakrájame na kolieska. Kabanos alebo rôznu klobásku si omahneme (ak nám nezostala ugrilovaná).Keď vychladne pomelieme si ju.Vajíčka 6-7ks si uvaríme na tvrdo a zbavíme škrupiny.
Pekáč alebo jánsku misu si vymastíme olejom a môžeme začať ukladať-vrstviť.Prvé uložime na dno pekáča kolieska zemiakov,trošku ich posolime(opatrne,syr je slaný),posypeme celou rascou,mletým čiernym korením(ja som použila štvorfarebné korenie,sušeným cesnakom a červenou mletou paprikou. Na zemiaky uložíme časť pomletého kabanosu,alebo klobásky podľa chuti.Na kabanos roztrúsime časť balkánskeho syru a naň kolieska natvrdo uvarených vajíčok. Zakryjeme zemiakmi a znova vrstvenie zopakujeme.Vrstvenie zakončime zemiakmi .
V miske si rozmiešame pochúťkovú smotanu, mlieko ,3 vajíčka a trošku soli .Touto zmesou zemiaky zalejeme,vrch posypeme červenou mletou paprikou a šup zakryté vložíme do rúry.Pred koncom zemiaky odkryjeme a trošku zapečieme. Dobrú chuť.