REKLAMA
Zdroj: Fudio from Getty Images
Pečeňová knedľa do polievky
Perfektné pečeňové knedličky do polievky, hotové za pol hodiny.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
6
- 300 g Teľacia pečeň
- 1 kus Cibuľa
- 100 g hladká múka
- 50 ml mlieko
- 1 kus vajce
- soľ
- nové korenie
- 1 Lyžica Majorana
Odporúčané produkty
Rajo mlieko 3,5%
Rajo maslo
Rajo smotana na šľahanie 33%
Rajo tvaroh jemný hrudkovitý
REKLAMA
Postup
30 min.
1. Krok
Cibuľu ošúpte a nakrájajte nadrobno.
2. Krok
Pečeň dôkladne opláchnite a potom ju nakrájajte na menšie kúsky.
3. Krok
Potom všetko spolu so zmesou pečene rozmixujte v mixéri na pyré. Cesto by malo mať konzistenciu hustej kaše, ak je príliš tekuté, pridajte trochu múky, ak je príliš tuhé, môžete pridať trochu mlieka.
4. Krok
Do pečeňového cesta vmiešajte vajcia, múku, soľ, nové korenie a majoránku.
5. Krok
Všetko dôkladne premiešajte a cesto nechajte asi 15 minút odpočívať, aby múka nabrala objem.
6. Krok
Potom pomocou dvoch lyžičiek vytvarujte knedličky a ihneď ich vložte do vriacej polievky. Knedličky varte približne 10 minút.