REKLAMA
Zdroj: FB: Varenie je radosť.
Pečený bôčik s kapustou a knedľou
Perfektný tradičný slovenský pečený bôčik s kyslou kapustou a knedľou, ktorý pripravujeme zväčša počas sviatkov.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
4
- bravčový bôčik
- 1 kg kyslá kapusta
- 2 ks Cibuľa
- cesnak
- paprika červená mletá
- čerstvo mleté čierne korenie
- soľ
- mletá rasca
- vegeta
- olej
- Vývar
- maslo
Odporúčané produkty
Podravka ochucovadlo
Podravka NATUR
Podravka kečup jemný
Podravka dijónska horčica
REKLAMA
Postup
180 min.
1. Krok
1.Bravčový bôčik umyjeme, z každej strany ho osolíme a okoreníme.
2. Krok
Vložíme ho do pekáča, potrieme olejom, posypeme vegetou a nakrájanou cibuľou s cesnakom.
3. Krok
Bôčik podlejeme vývarom, zakryjeme alobalom a vložíme piecť do rúry cca na 60 minút -180 stupňov.
4. Krok
Kapustu premyjeme v studenej vode. Na oleji si opražíme cibuľu, pridáme kapustu, mletú červenú papriku, bobkový list a čierne korenie.
5. Krok
Podlejeme ju vodou a zakrytú ju varíme pokiaľ nezmäkne.
6. Krok
Bravčový bôčik podávame s kapustou a knedľou.