Pečený bravčový orech
Recept na pečený bravčový orech so zemiakmi.
Ingrediencie
- 1 kg bravčového orecha
- 4 ks strúčiky cesnaku
- 2 Lyžice olivového oleja
- 1 Lyžice múka
- 500 ml vývaru
- 3 ks stredne veľké zemiaky
- 1 ks mrkva
- Soľ podla chuti
- mleté čierne korenie podľa chuti
Najnovšie letáky
Postup
Predhrejeme rúru na 180 stupňov.
Na jednej strane narežeme kožu orecha okolo kosti a roztiahneme ju od mäsa. Potom sťahujeme kosť zo stredovej časti orecha.
Nakrájame cesnak jemno a vtlačíme ho pod kožu orecha.
Potrieme orech olivovým olejom, aby sa nelepil na plech pri pečení.
Osolíme a okoreníme orech podľa chuti.
Vložíme orech na pekáč a pečieme ho v rúre asi 1hodiinu a 15 minút.
Cibuľu nakrájame na drobné kúsky a opekáme ich na oleji do zlatista.
Pridáme múku a zamiešame ju.
Zmiešame vývar do zmesi s cibuľou a múkou. Prevárame na miernom ohni 5 - 7 minút, kým omáčka nezhustne.
Po upečení orech vyberieme z rúry, necháme ho trochu vychladnúť a potom ho nakrájame na rezne.
Rezne podávame s omáčkou a zemiakmi s mrkvou a korením.