Zdroj: Yuri Iluhin from Canva
Penne cestoviny s paradajkovou omáčkou
Recept na rýchle a chutné penne cestoviny s paradajkovou omáčkou, ktoré ma nikdy neomrzia.
Ingrediencie
- 400 g penne
- olivový olej
- 2 strúčiky cesnaku
- 1 kg zrelých paradajok
- soľ a korenie
- bazalka
- parmezán
Najnovšie letáky
Postup
Cesnak olúpeme a nasekáme na tenké plátky. Paradajky pokrájame na kocky. Ak používame konzervované paradajky, je lepšie ich rozmixovať.
Na panvici rozohrejeme olivový olej a pridáme cesnak. Necháme ho pražiť 1-2 minúty, ale musíme dávať pozor aby neprihorel, pretože môže dať receptu horkú chuť.
Pridáme paradajky alebo paradajkový mix a dochuťme soľou a korením. Na miernom ohni dusíme 15 minút, prípadne až kým omáčka nestuhne. Bazalku pridáme až ku koncu varenia omáčky, takto si zachová svoju sviežu chuť.
Kým sa omáčka varí, uvaríme penne v osolenej vode podľa pokynov na balení. Buďte opatrní a neprevariť cestoviny, ak ich varíte 'al dente' budú mať oveľa lepšiu textúru.
Uvarené penne zmiešame s omáčkou a necháme spolu prevariť ešte pár minút, aby sa všetky chute prepojili.
Pred podávaním jedlo posypte nastrúhaným parmezánom, ktorý dodá omáčke krémovosť a hlbokú chuť.