Zdroj: Freepik
Perfektná nadýchaná arašidová maslová poleva
Výroba tohto hladkého a maslového krému prináša nielen obrovské uspokojenie, ale môže tiež ozdobiť akýkoľvek koláč alebo cupcake svojou bohatou a krémovou dobrotou.
Ingrediencie
- 1 pohár Masla (pri izbovej teplote)
- 1 pohár arašidového masla
- 4 poháre Práškového cukru
- 1⁄4 pohár Tučnej smotany
- 2 lyžičky Vanilkového extraktu
- štipka soli
Najnovšie letáky
Postup
Najskôr vyšľahajte maslo do krémovej konzistencie pomocou mixéra s lopatkovým nadstavcom. Zvyčajne to trvá asi 2 minúty. Zistila som, že ak začneme s maslom izbovej teploty, ľahšie a rýchlejšie dosiahneme požadovanú ľahkú a nadýchanú konzistenciu.
Do mixéra pridajte krémové arašidové maslo a pokračujte v šľahaní. Kombinujte, kým nezískate hladkú zmes. Kľúčom je zabezpečiť, aby sa maslo aj arašidové maslo dokonale spojili.
Postupne pridávajte práškový cukor po jednom hrnčeku. Ak sa vám zdá poleva príliš hustá, pridajte smotanu. Šľahajte, kým nie je všetko hladké a úplne integrované.
Pridajte vanilkový extrakt a štipku soli. Ak pečiete často ako ja, viete, že soľ vlastne zvýrazňuje sladkosť a chuť. Zmes opäť vyšľahajte, kým nebude úplne hladká.
Teraz je váš arašidový maslový krém pripravený. Môžete ho ihneď natrieť na koláče alebo cupcakes alebo ho uskladniť vo vzduchotesnej nádobe v chladničke na ďalšie použitie.