REKLAMA
Zdroj: FB: Boží recepty
Perfektné parížske rožky
Najrecept na perfektné parížske rožky.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
40
Cesto:
- 4 kus vaječný bielok
- 300 g kryštálový cukor
- 300 g vlašské orechy
Plnka:
- 5 kus vajcia
- 180 g kryštálový cukor
- 3 pl kakao
- 500 g maslo
Poleva:
- 300 g čokoláda na varenie
- 70 g Cera
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
60 min.
1. Krok
Vaječné bielky s cukrom šľaháme nad parou do hustej peny asi 10 minút. Potom ich odstavíme a necháme vychladnúť.
2. Krok
Do ešte trochu teplých vyšľahaných bielkov vmiešame pomleté orechy.
3. Krok
Cesto preložíme do cukrárenského vrecka bez špičky.
4. Krok
Na papier na pečenie nastriekame rožky.
5. Krok
Rúru predhrejeme na 200°C a pečieme 5 minút. Následne rúru vypneme, otvoríme dvierka a ešte 10 minút rožteky sušíme.
6. Krok
Plnka: celé vajcia s cukrom šľaháme nad parou 20 minut. Necháme ich vychladiť.
7. Krok
Potom pridáme kakao a postupne maslo. Dobre vyšľaháme.
8. Krok
Hotový krém nastriekame na rožteky a dáme ich schladiť.
9. Krok
Polevu: čokoládu s Cerou roztopíme nad parou a dobre premiešame. Rožteky máčame v poleve.