Perníkové minitortičky s kokosovou plnkou a čoko polevou
Ingrediencie
- 3 kus vajce
- 1 hrnček kryštálový cukor
- 1 čajová lyžička škorica
- 2 pl kakao
- 3 pl lekváru
- 2 hrnčeky špaldová hladká múka
- 1 čl kypriaci prášok
- 1 kypriaci prášok do perníka
- 2 hrnčeky mlieka
- 1⁄2 hrnček olej
- 500 g mascarpone
- 500 ml šľahačka
- 200 g práškový cukor
- 200 g strúhaný kokos
- 100 g čokolády
- 100 g šľahačkovej smotany
Odporúčané produkty
Rajo mlieko 3,5%
Rajo maslo
Rajo smotana na šľahanie 33%
Rajo tvaroh jemný hrudkovitý
Postup
Pripravíme si suroviny.
Vo väčšej miske si vyšľaháme vajcia s cukrom do peny. Pridáme škoricu, kakao, lekvár. Spojíme. Zapracujeme múku zmiešanú so sódou bikarbónou a práškom do perníka, vlažné mlieko a olej. Cesto som si vyliala do silikónovej srdcovej formy a zvyšok cesta som naliala do muffinových košíkov. Pečieme na 180°C kým nie sú tortičky hotové.
V jednej miske si vyšľaháme šľahačku a v druhej mascarpone s práškovým cukrom. Oboje zmiešame potom mixérom dokopy a nakoniec pridáme kokos, s ktorým to dobre ešte premiešame.
V hrnci zohrejeme smotanu. Čokoládu nalámeme na menšie kúsky, vložíme do sklenenej misky a prelejeme ju horúcou smotanou. Necháme to 10 minút približne postáť, až potom ju dôkladne premiešame. Necháme vychladnúť cca 10 minút a potom ju zľahka rozotrieme na jednotlivé tortičky. Ozdobíme a dáme stuhnúť do chladničky.
Vyzerajú úžasne blahoželám