Perníkové nanuky
Nanuky v zime? Áno, ale z koláčika, a ako inak k zime patrí predsa perníková príchuť. Poď si ho prirpaviť s nami
Ingrediencie
Cesto na perník
- 1 ks vajce
- 200 ml mlieko
- 50 ml olej
- 200 g hladká múka
- 2 čl perníkové korenie
- 1 čl mletá škorica
- 1 pl kakao
- 1⁄2 bal prášok do perníka
- 70 g eryhtritol
- 1 pl Med
- 1 pl Arašidové maslo
- 1 pl džem
Na nanukovú zmes
- 3 pl jemný tvaroh
- 3 čl džem
Poleva
- 300 g biela čokoláda
- 2 pl kokosový olej
Odporúčané produkty
Rajo mlieko 3,5%
Rajo maslo
Rajo smotana na šľahanie 33%
Rajo tvaroh jemný hrudkovitý
Postup
Na perník preosejeme do misy suché ingrediencie. Pridáme zvyšné ingrediencie a vymiešame hladké cesto. Cesto nalejeme na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme pri teplote 180 stupňov pol hodinu. Po dopečení necháme vychladnúť.
Vychladnutý perník rozmrvíme v mise, pridáme tvaroh a džem a vypracujeme z toho hmotu. Túto zmes natlačíme do silikónových formičiek na nanuky a odložíme do mrazničky aspoň na pol hodinu.
Na polevu si roztopíme čokoládu spolu s kokosovým olejom. Polevu dáme do pohára. Vychladnuté nanuky vyberieme z formy a namočíme do čokolády, necháme trošku „odkvapkať“ a položíme na nepriľnavú podložku. Ozdobíme podľa predstáv a počkáme kým čokoláda stuhne. Následne nožom opatrne prejdeme popod nanuk a oddelíme ho od podložky. Preložíme na tácku a skladujeme v chladničke. Takto postupujeme až kým neminieme všetku zmes.