REKLAMA
Pesto z pažítky
Úžasný nápad ako využiť nadbytok pažítky zo záhradky.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
10
- 1 zväzok pažítka
- 3 pl nakrájaný ligurček alebo petržlenová vňať
- 150 ml extra panenský olivový olej
- 1 čl morská soľ
- 2 strúčiky cesnak
- Hŕstka slnečnicových semien
- 70 g parmezán
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
30 min.
1. Krok
Pažítku opláchnite, nechajte odkvapkať, pokrájajte na menšie kúsky a dajte do mixéra. Pridajte nasekaný ligurček, olej, soľ, očistený a prelisovaný cesnak. Mixujte na menších otáčkach a v časových intervaloch, aby pesto nezhorklo.
2. Krok
Slnečnicové semienka nameľte zvlášť v inej nádobe. Potom ich pridajte do pesta, prisypte parmezán a rozmixujte na jemnú hmotu.
3. Krok
Pesto natlačte lyžičkou do čistých a vysušených menších sklenených pohárov. Okraje očistite, povrch zalejte olivovým olejom, aby sa vytvorila súvislá hladina oleja. Poháre uzavrite večkom a odložte do chladničky. Pesto v nej vydrží aj 6 týždňov.