Zdroj: FB: Varíme srdcom - jeme očami ...
Pickles
Nakladané pickles sú ideálnym spôsobom, ako využiť zeleninu z vlastnej záhrady počas zimnej sezóny. Nakladané pickles sú skvelé ako príloha, do šalátov alebo len tak na ochutenie.
Ingrediencie
- 2 kg Uhorka
- 1 kg Mrkva
- 1 kg Cibuľa
- 1 kg papriky
- 500 g kapusta
- Hrsť vlašských (alebo lieskových) orechov
- 1 l Ocot
- 11⁄2 l vody
- 1 Lyžice soľ
- 1 Lyžice cukor
- 2 čajová lyžička zrniek horčicového semena
- Hrsť zrniečok korenia
- 10 bobkových listov
- Niekoľko strúčikov cesnaku
Najnovšie letáky
Postup
Začnite prípravou zeleniny. Uhorky, mrkvu, cibuľu, papriku a kapustu nakrájajte na menšie kúsky - ja preferujem asi centimetrové. Na menšie kúsky nakrájajte aj orechy a cesnak. Vo veľkej miske zmiešajte všetky ingrediencie a nechajte odstáť, ideálne cez noc, aby sa všetky chute spojili.
Potom pripravte základ nálevu. Do veľkého hrnca nalejte ocot, vodu, soľ, cukor, horčičné semienka, zrnká korenia a bobkové listy. Nálev priveďte do varu a varte približne desať minút.
Zeleninovú zmes vložte do vopred dôkladne umytých a osušených pohárov. Dbáme na to, aby bola zelenina rovnomerne rozložená a aby v pohároch neboli žiadne prázdne miesta. Do pohárov pridáme nasekané orechy a cesnak.
Horúci nálev nalejte do pohárov so zeleninou a dobre uzavrite. Otočte poháre hore dnom a nechajte ich asi 15 minút odstáť. Potom poháre obráťte a nechajte ich vychladnúť a marinovať. Pred otvorením je dobré uskladniť ich na tmavom a chladnom mieste a nechať ich marinovať aspoň 2 týždne.