REKLAMA

Zdroj: Pixabay: 2074413

Pilaf z quinoy a miešanej zeleniny

Tento zdravý, bezlepkový a vegánsky recept nepochybne rozjasní vaše jedlá!

REKLAMA

Ingrediencie

porcií
4
  • 1 pohár Opláchnutá quinoa Pridané do
  • 2 poháre zeleninového vývaru Pridané do
  • 2 pl olivový olej Pridané do
  • 1 Cibuľa, nakrájaná nadrobno Pridané do
  • 2 strúčiky Cesnak, mletý Pridané do
  • 1 žltá paprika, nakrájaná Pridané do
  • 1 červená paprika, nakrájaná Pridané do
  • 1 pohár ružičiek brokolice Pridané do
  • 12 pohár Hrachu Pridané do
  • soľ a korenie podľa chuti Pridané do
  • Hrsť čerstvej petržlenovej vňate, nasekanej (na ozdobu) Pridané do
  • Klíny citróna (voliteľné) Pridané do
REKLAMA

Postup

35 min.
1. Krok

Najprv quinou opláchnite pod studenou vodou, aby ste odstránili jej prirodzený povlak nazývaný saponín, ktorý môže spôsobiť jej horkú alebo mydlovú chuť. Z vlastnej skúsenosti viem, že tento krok nevynechávajte!

2. Krok

Vo veľkej panvici na strednom ohni rozohrejte olivový olej. Nakrájanú cibuľu restujte, kým nebude priesvitná a mierne zlatistá. Dbajte na to, aby sa nepripálila, pretože môže spôsobiť horkú chuť pokrmu.

3. Krok

Na panvicu pridajte prelisovaný cesnak a restujte ho asi 30 sekúnd, kým sa nerozvonia. Dbajte na to, aby ste ho neprehriali, pretože spálený cesnak môže zničiť chuť celého pokrmu.

4. Krok

Teraz pridajte nakrájanú papriku, brokolicu a hrášok. Restujte, kým nie sú mierne mäkké, ale stále chrumkavé. Je dôležité, aby ste zeleninu nerozvarili, pretože živá chrumkavosť dodá pilafu vynikajúcu štruktúru.

5. Krok

Kým sa zelenina dusí, pridajte do hrnca prepláchnutú quinou a zeleninový vývar. Priveďte ju do varu, znížte teplotu na minimum, prikryte a nechajte variť asi 15 minút alebo kým sa quinoa neuvarí a tekutina nevsiakne.

6. Krok

Keď je quinoa uvarená, poprášte ju vidličkou. Zabránite tak tvorbe hrudiek a pilaf bude vyzerať nadýchanejšie.

7. Krok

Orestovanú zeleninu zmiešajte s uvarenou quinoou a dochuťte soľou a korením.

8. Krok

Pred podávaním ozdobte pilaf nasekanou petržlenovou vňaťou, ktorá mu dodá svieži nádych. Neváhajte a podávajte s citrónovými plátkami, pretože malé stlačenie citrusov môže pozdvihnúť chuť pokrmu.

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Pečivo

746 receptov

Obed

4875 receptov

Mäsité jedlá

2256 receptov

Nátierky

331 receptov

Večera

4589 receptov

Mascarpone

342 receptov

Torty

481 receptov

Kuracie mäso

787 receptov

Dezert

3772 receptov