REKLAMA

Piškótová roláda

Piškótová roláda je ľahký a nadýchaný dezert, ktorý sa skladá z tenkého piškótového cesta a rôznych náplní

REKLAMA

Ingrediencie

porcií
2
  • 5 ks vajec Pridané do
  • 5 pl práškového cukou Pridané do
  • 3 pl oleja Pridané do
  • 5 pl polohrubej múky Pridané do
  • 1 kl kypriaceho prášku Pridané do
REKLAMA

Postup

30 min.
1. Krok

Vajcia rozklepneme, žĺtky oddelíme od bielkov a z bielkov vyšľaháme jemný sneh.

2. Krok

Do snehu postupne (po lyžiciach) pridávame práškový cukor a ďalej šľaháme, kým nezískame tuhý, lesklý sneh.

3. Krok

Do snehu potom po jednom prišľaháme žĺtky a po lyžiciach aj olej.

4. Krok

Nakoniec už len krátko zašľaháme vždy po jednej lyžici múku, ktorú sme premiešali a preosiali spolu kypriacim práškom.

5. Krok

Nadýchané cesto rozotrieme na plech vystlaný papierom na pečenie a dáme piecť do rúry rozohriatej na 180ºC na zhruba 10 minút. Kým sa korpus pečie, na čistú utierku preosejeme trochu práškového cukru a upečený korpus (hneď po upečení) vyklopíme na utierku, opatrne stiahneme papier na pečenia a korpus zrolujeme do utierky a necháme v nej úplne vychladnúť.

6. Krok

Neskôr korpus rozbalíme a plníme pripravenou plnkou a opäť zrolujeme do rolády.

7. Krok

Plnku som dal gaštanové pyré a marhuľovy jam.

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Obed

4632 receptov

Mäsité jedlá

2184 receptov

Zaváranie

147 receptov

Raňajky

1371 receptov

Lacné jedlá

1456 receptov

Dezert

3567 receptov

Mascarpone

333 receptov