Pistáciový cheesecake
Milovníci pistáciových príchutí, toto je niečo pre vás. Nemusíte chodiť na drahé zákusky do cukrárne, keď si takýto skvelý dezert môžete pripraviť aj doma.
Ingrediencie
Základ
- 170 g sušienky bez cukru gullon
- 70 g ghí maslo
- 30 g jemné ovsené vločky
Krém
- 500 g jemný tvaroh
- 250 g jemný tvaroh v papieri
- 200 g smotanový syr (cream cheese)
- 2 ks vajcia
- 60 g pistáciové maslo
- 80 g Med
- 20 g vanilínový cukor
- 2 pl pistáciový pudingový prášok
Poleva
- 100 g biela čokoláda
- 30 ml smotana na šľahanie
- 1 pl pistáciové maslo
Najnovšie letáky
Postup
Sušienky rozmixujeme na jemno. Pridáme maslo a znovu premixujeme. Následne prisypeme vločky a všetko spolu premiešame. Zmes dáme do formy (priemer 24cm) vystlanej papierom na pečenie a rovnomerne utlačíme po dne. Dáme piecť do rúry na 180 stupňov cca 8-10 minút.
Na krém si zmiešame všetky ingrediencie. Môžeme použiť aj ručný mixér. Pripravenú zmes vylejeme na predpečený základ a rovnomerne rozotrieme. Pečieme pri teplote 155 stupňov cca 1 hodinu. Počas pečenia dáme na dno rúry plech s vodou. Po dopečení necháme cheesecake v pootvorenej rúre aspoň pol hodinu.
Smotanu na šľahanie dáme zohriať. Zalejeme ňou nalámanú čokoládu a rozmiešame do hladka. Následne primiešame pistáciové maslo. Polevu rovnomerne rozotrieme na vychladnutý cheesecake. Takto pripravený ho odložíme stuhnúť do chladničky, ideálne cez noc.