REKLAMA
Pizza zo špaldovej múky bez droždia
Rýchla pizza zo špaldovej múky.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
4
- 300 g špaldovej múky
- 1 lyžička soli
- 1 lyžička prášku do pečiva
- 1 lyžička sušeného oregana
- 1 Lyžice olivového oleja
- 200 ml vlažnej vody
- 4 Lyžice paradajkového pretlaku
- 1⁄2 šálky strúhanej mozzarelly
- soľ a korenie podľa chuti
- 8 ks plátky rajčín
- Čerstvá bazalka na ozdobenie
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
60 min.
1. Krok
Zahrejte rúru na 220 ° C.
2. Krok
V miske zmiešajte špaldovú múku, soľ, prášok do pečiva a oregano.
3. Krok
Pridajte olivový olej a postupne pridávajte vlažnú vodu, kým zmes nenadobudne konzistenciu cesta.
4. Krok
Vyberte cesto z misky a vyložte ho na pomúčenú dosku. Uhnete ho a rozvaľkajte na hrúbku 1 cm.
5. Krok
Nalejte paradajkový pretlak na cesto a rovnomerne ho rozotrite po celej ploche. Pridajte plátky rajčín a mozzarellu.
6. Krok
Pečte pizzu v rúre 20–25 minút alebo kým cesto nie je zlatisto hnedé.