REKLAMA
Zdroj: FB: Jedlo je krásne
Plnená paprika podľa mojej starej mamy
Recept na plnenú papriku, podľa ktorého ju pripravuje moja stará mama. Čerstvé papriky sú plnené mäsom a ryžou, upravené v paradajkovej omáčke.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
4
- 4 ks červené papriky
- 300 g mletého hovädzieho mäsa
- 300 g mletého bravčového mäsa
- 1 ks Cibuľa
- 2 strúčiky cesnaku
- 150 g ryže
- 400 g paradajok z konzervy
- 1 Lyžice soli
- 1 lyžička mleté čierne korenie
- 1 lyžička mletej papriky
- 2 Lyžice oleja
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
90 min.
1. Krok
Cibuľu a cesnak nakrájame na jemno a opražíme na panvici s olejom.
2. Krok
Do panvice pridáme mleté mäso, soľ, korenie a mletú papriku. Mäso opečieme až do chvíle, kým nie je celkom hotové.
3. Krok
Uvarte ryžu podľa návodu na balení a pridajte ju k mäsu.
4. Krok
Papriky očistite a vyberte semená.
5. Krok
Naplňte papriky mäsom a ryžou a vložte ich do pekáča.
6. Krok
Paradajky z konzervy rozmixujte a vylejte do pekáča s paprikami.
7. Krok
Pekáč vložte do predhriatej rúry na 180 stupňov a pečte približne 1 hodinu.
Komentáre (2)
Ryže je priveľa hovädzie tam nepasuje, plnit treba surovým mäsom, potom je chutnejsia omáčka.
Ryže je priveľa hovädzie tam nepasuje, plnit treba surovým mäsom, potom je chutnejsia omáčka.