Plnená roláda z mletého mäsa
Mäsová roláda z mletého mäsa so syrom, šunkou a bylinkami
Ingrediencie
Suroviny
- 600 g mletého bravčového mäsa
- soľ
- mleté čierne korenie
- sladká červená paprika
- strúčik cesnak
- vegeta
- 2 Úplný vajce
- 2 rožky
- 1 pl olej
PLNKA
- 2 ks syra v črievku
- pár plátkov šunky
- petržlen
- bazalka
- pažítka
- kôpor
- mleté biele korenie
Odporúčané produkty
Podravka ochucovadlo
Podravka NATUR
Podravka kečup jemný
Podravka dijónska horčica
Postup
Mleté bravčové mäso ochutíme soľou, mletým čierným korením, vegetou a mletou sladkou paprikou.Pridáme celé vajíčka.
Premiešame a pridáme dva vo vode namočené a vyžmýkané rožky a pretlačený strúčik cesnaku.
Prikryjeme a dáme na hodinu do chladničky.
Syr z črievka zmiešame s pokrájanými bylinkami a môžete dochutiť mletým bielym korením.
Mäsovú zmes dáme na pracovnú dosku pokrytú alobalom, ktorý si potrieme olejom a mokrými rukami vyformujeme z masy na alobale obdlžnik a potrieme ho syrovo-bylinkovou zmesou. Poukladáme plátky šunky a naplnené mäso pomocou alobalu opatrne zvinieme do rolády.
Roládu dáme na hlboký plech a podlejeme vodou -cca dve šálky, a vložíme piecť do vyhriatej rúry, pečieme pri 180°C asi hodinu.
Asi po hodine pečenia alobal "otvoríme", roládu prelejeme výpekom a dáme zapiecť ešte asi na 30 minút.
Dobrú chuť