:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/HVuwCAYYp5Q2tPebzv8-/3a189c211d3ffef0b5dc02b66d5573.jpeg)
Plnené bravčové mäso so zemiakmi
Pripravte si spolu s nami šťavnaté plnené bravčové mäso so zemiakmi v prírode.
Ingrediencie
Suroviny
- 1 bravčové karé vcelku
- 1 biela cibuľa
- 10 plátkov anglickej slaniny
- 4 hnedé šampiňóny
- 1 žltá paprika
- 1 paprika
- 1 hlávka cesnak
- tvrdý syr
- maslo
- slnečnicový olej
- mletá paprika - sladká
- soľ a korenie
Pečené zemiaky
- zemiak
- soľ a korenie
- slnečnicový olej
- 1 pl maslo
- tymián
- rozmarín
Dresing
- 1 pl kečup
- 1 pl horčica
- 1 pl kyslá smotana
- soľ a korenie
Najnovšie letáky
Postup
Recept podľa videa je pripravený pre 2 osoby. Množstvo ingrediencií si môžete upraviť podľa plánovaného počtu stravníkov.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/HVuwCAYYp5Q2tPebzv8-/0f7ffcb2f743b74c6e252079b3c0bf.png)
Bravčové karé v celku umyjeme, odblaníme a do strednej časti vykrojíme priestor na plnenie. Osolíme a okoreníme.
Pustíme sa do krájania. Bielu cibuľu očistíme a nakrájame nadrobno. Pripravíme si 10 plátkov anglickej slaniny, ktorú nakrájame na asi 1 cm kúsky a rovnako aj šampiňóny a papriky. Na záver nakrájame nadrobno cesnak. Je dôležité použiť celú hlavičku cesnaku, ktorý pokrmu dodá fantastickú chuť.
Na liatinovej panvici zohrejeme olej a sprudka orestujeme cibuľu asi 1-2 minútky. K cibuli pridáme anglickú slaninu a za stáleho miešania aj šampiňóny. Necháme chvíľu podusiť. Do panvice pridáme ešte maslo, ktoré sa v zmesi rozpustí.
Následne pridáme aj papriky a nakrájaný cesnak. V tomto kroku ešte zmes ochutíme mletou červenou paprikou, soľou a korením.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/HVuwCAYYp5Q2tPebzv8-/7d60829ac759152fd545fe2e5bbc97.jpeg)
Hotovou zmesou plníme pripravené bravčové mäso, ktoré sme vopred osolili a okorenili. Vrch štedro posypeme nastrúhaným syrom.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/HVuwCAYYp5Q2tPebzv8-/abac27d0ce73088d55b61769af65ee.jpeg)
V liatinovom hrnci rozohrejeme olej a vložíme naše plnené karé. K mäsu ešte pridáme 2 kocky masla, zakryjeme pokrievkou a necháme piecť.
Kým sa mäso pečie, pripravíme prílohu. Zemiaky v šupke len umyjeme a nakrájame na mesiačiky. Ochutíme zmesou soli a korenia (prípadne obľúbenou zmesou korenia na zemiaky) a opražíme v horúcom oleji dozlatista. Rovnako nezabudneme k zemiakom pridať aj kúsok masla a bylinky, ktoré im dodajú nezameniteľnú chuť.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/HVuwCAYYp5Q2tPebzv8-/7696fa2eb20320272a6f8fadf1ed68.jpeg)
Hotové šťavnaté plnené karé nakrájame na plátky a polejeme dresingom. Prajeme dobrú chuť.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/HVuwCAYYp5Q2tPebzv8-/1733519c7f217a94ad6eb8acbd5899.jpeg)