Zdroj: Facebook - Varenie je radosť.
Plnené kokosky
Obľúbené plnené kokosky sa hodia na každú príležitosť. Sú to také jednohubky :D
Ingrediencie
Kokosky
- 3 ks vaječné bielka
- 210 g kryštálový cukor
- 180 g strúhaný kokos
Linecké cesto
- 230 g múka
- 140 g maslo
- 70 g práškový cukor
- 1 ks žĺtko
Plnka
- 250 g maslo
- 200 g horkosladká čokoláda
- lekvár
Čokoládová poleva
- 200 g horkosladká čokoláda
- 50 g rastlinný tuk
Najnovšie letáky
Postup
Ako prvé si pripravíme kokosky. Bielky s cukrom šľaháme nad parou až do zhustnutia približne 15 minút. Necháme vychladnúť a vareškou vmiešame kokos.
Plech vystelieme papierom na pečenie. Pomocou cukrárenského vrecka naň nastriekame malé kôpky a pečieme na 160°C 8 až10 minút. Potom otvoríme rúru a sušíme ešte 15 minút na 50°C. Kokosky sú hotové, ak sa dajú pekne odlepiť od papiera.
Ďalej si upečieme linecké kolieska. Zmiešame všetky suroviny potrebné na cesto. Vyvaľkáme ho a vykrojíme kolieska. Poukladáme ich na plech vystlaný papierom a upečieme pri teplote 170 °C približne 20 minút.
Na prípravu plnky budeme potrebovať len čokoládu a maslo. Čokoládu rozpustíme nad parou a necháme chvíľku vychladnúť. Následne ju vyšľaháme s maslom. Krém striekame na upečené kolieska pomocou cukrárskeho vrecka. V strede necháme malý priestor pre džem.
Keď máme kolieska naplnené, už na ne len položíme pripravenú kokosku a necháme ich stuhnúť v chladničke.
Na záver spodok plnených kokosiek namáčame v čokoládovej poleve. Polevu si pripravíme tak, že čokoládu a stužený tuk rozpustíme nad parou.