Zdroj: FB: Recepty a rady do kuchyne I.
Plnené kuracie mäso
Perfektné kuracie mäso plnené šunkou, syrom, slaninou a špenátom. Kuracie mäso je vytvarové do závitkov a napichané na špajdli.
Ingrediencie
Suroviny
- 600 g kuracie prsia
- 50 g kuracia šunka
- 50 g anglická slanina
- 50 g mozzarella
- 50 g špenát
- hrášok
- cherry paradajky
- petžlenová vňať
- soľ a korenie
Omáčka
- 1 pl hladká múka
- 1 pl horčica
- 2 pl maslo
- 1⁄2 ks smotana na varenie
- citrónová šťava
- soľ a korenie
Najnovšie letáky
Postup
Kuracie prsia nakrájame na plátky a naklepeme ich.
Dochutíme ich soľou a čiernym korením.
Na potravinársku fóliu naukladáme šunku, slaninu, syr a špenát. Na vrch poukladáme kuracie plátky mäsa a všetko zrolujeme do rolády.
Roládu uložíme do chladničky aspoň na 2 hodiny, aby sa nám lepšie krájala.
Na panvici rozplálime olej a mäso na nej opečieme zo všetkých strán.
Opečené plnené kuracie mäso odložíme bokom a z výpeku pripravíme omáčku. Na panvici zmiešame múku s maslom, horčicou, smotanou, citrónovou šťavou, soľou a čiernym korením. Omáčku necháme prejsť varom a odstavíme zo sporáka.