Plnené orechové trubičky
Ak hľadáte tip na dokonalý dezert, na ktorom si pochutnáte vy aj celá vaša rodina, doprajte si túto slovenskú klasiku.
Ingrediencie
- 350 g hladká múka
- 50 g práškový cukor
- 1 ks vajce
- 20 g kakao
- 70 g vlašské orechy
- 180 g maslo
- 150 g čokoládová poleva
- kovové trubičky na šamrole
Najnovšie letáky
Postup
Múku preosejeme s práškovým cukrom. Pridáme na kúsky nakrájané maslo, vajce, žĺtok, najemno pomleté orechy, kakao a vypracujeme pevné cesto, ktoré necháme odležať 60 minút v chladničke.
Odležané cesto rozvaľkamé na plát hrubý 2 mm a nakrájame napruhy široké 8 cm, ktoré potom nakrájamé na obdĺžniky 10x8 cm. Kovové trubičky na šamrole potrieme tukom a natočíme na ne obdĺžniky cesta. Položíme ich na plech spojom nadol a pečieme v rúre predhriatej na 180 C asi 15 minút. Potom necháme trubičky krátko vychladnúť a stiahneme ich z kovových foriem, necháme úplne vychladnúť.
Polevu rozpustíme za stáleho miešania v horúcom vodnom kúpeli. Konce trubičiek namáčame do polevy a ukladáme na papier na pečenie. Polevu necháme stuhnúť. Následne trubičky naplníme podľa chuti napr. parížskou šľahačkou. Necháme ich asi 120 minút odležať v chladničke a podávame.