Plnené zemiakové placky s kuracím mäsom
Čo je lepšie ako zemiakové placky? Plnené zemiakové placky! Ideálny nápad na víkendový obed.
Ingrediencie
Kuracie soté
- 500 g kuracie prsia alebo vykostené stehná
- 2 pl olivového oleja
- 1 veľká cibuľa
- 1 strúčik cesnak
- 3 pl kečup
- 1 paprika
- 300 g šampiňónov
- 150 g kukurica
- 150 g hrášku ľubovoľné
- 1 pl rajčinového pretlaku
- 1 čl drvenej rasce
- podľa chuti soľ a čierne korenie
Zemiakové placky
- 6 väčších zemiakov
- 1 vajce
- 3 strúčiky cesnak
- 3 pl hladká múka
- 1 čl majoránu
- podľa chuti soľ a korenie
Najnovšie letáky
Postup
Zemiaky očistíme a nastrúhame, pridáme pretlačený cesnak, vajce a dochutíme majoránkou, soľou a čiernym korením. Postupne pridávame múku až do požadovanej konzistencie a dobre premiešame.
V panvici zohrejeme väčšie množstvo oleja alebo masti. Pridám cesto do stredu panvice a rozprestrieme ho po celej ploche. Smažíme do zlatista z každej strany približne 3 minúty. Hotové placky položíme na papierovú utierku.
Plnku si pripravíme nasledovne: vo väčšej panvici speňte na olivovom oleji cibuľu, cesnak a na menšie kocky nakrájané kuracie mäso. Osolíme a okoreníme. Pri vyššej teplote smažíme mäsko pekne do hneda asi 5 minút. Pridáme rajčinový pretlak, nakrájanú červenú papriku a šampiňóny. Premiešajame a necháme variť ďalších 10 minút.
Následne pridáme kečup, rascu, kukuricu a hrášok a premiešame.
Plnku položíme na zemiakovú placku a preložíme na polovicu. Ozdobíme nastrúhaným syrom.