REKLAMA
Plnený patizón
Plnený zapekaný patizón je vynikajúce jedlo, ktoré je nielen chutné, ale aj zdravé. Táto receptúra je plná bielkovín a vlákniny, ktoré sú skvelé pre vaše zdravie. Ideálna nielen ako hlavný chod, ale aj ako príloha k mäsu.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
4
- 4 ks patizóny
- 1 ks Cibuľa
- 2 strúčiky cesnaku
- 1 ks mrkva
- 1 ks paprika
- 200 g strúhaného syra
- soľ
- čierne korenie
- olej
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
60 min.
1. Krok
Patizóny nakrojíme a vydlabeme vnútro.
2. Krok
Na panvici si rozpálime olej, pridáme najemno nakrájanú cibuľu, cesnak, mrkvu a papriku. Opražíme do zmäknutia.
3. Krok
Náplň ochutíme soľou a korením a dusíme cca 10 minút.
4. Krok
Zmesou naplníme patizóny a posypeme ich strúhaným syrom.
5. Krok
Plnené patizóny dáme do predhriatej rúry na 180 stupňov a zapekáme ich 30 minút, alebo kým nie sú mäkké a syr sa krásne nerozpustí.