Plnka do krokiet z mletého mäsa
Tento recept na plnku z mletého mäsa je v našej rodine veľmi obľúbený. Často ju pripravujem na vianočné alebo sviatočné večere, ale aj ako rýchle jedlo cez víkend. Je jednoduchý na prípravu, ale chutný a sýty - určite sa bude páčiť deťom aj dospelým.
Ingrediencie
- 500 g mleté mäso
- 1 ks veľká cibuľa
- 2 strúčiky cesnaku
- 2 vajcia
- 4 Lyžice strúhanka
- 1 Lyžice majoránka
- 1 Lyžice soľ
- 1 čajová lyžička korenie
Najnovšie letáky
Postup
Na panvici rozohrejte olej, pridajte nadrobno nakrájanú cibuľu a cesnak - smažte, kým nezesklovatie. Tento moment je kľúčový, pretože práve cibuľa a cesnak dodávajú plnke hĺbku chuti.
Pridajte k nim mleté mäso a na miernom ohni ho za častého miešania smažte, kým mäso nezhnedne. Nezabudnite, že mäso by malo byť dobre prepečené, ale nie spálené!
Všetko prelož do väčšej misy, pridaj vajcia, strúhanku, majorán, soľ a korenie. Všetko dôkladne premiešajte. Ak sa vám plnka zdá príliš suchá, pridajte ešte jedno vajce. Pomôže to kroketám udržať tvar.
Hotovú plnku nechajte v chladničke aspoň 30 minút, aby sa ingrediencie dobre spojili. Počas tejto doby môžete pripraviť cesto na krokety.
Po tomto čase môžete začať plniť krokety plnkou. Dobrú chuť!