REKLAMA

Polievka Boršč

Boršč je tradičná východoeurópska polievka s červenou repou a inými zeleninami. Táto verzia obsahuje aj mäsité kúsky a je servírovaná s kyslou smotanou.

REKLAMA

Ingrediencie

porcií
4
  • 500 g hovädzieho mäsa Pridané do
  • 2 ks veľké červené repy Pridané do
  • 2 ks mrkvy Pridané do
  • 2 ks zemiaky Pridané do
  • 2 ks zeleru Pridané do
  • 2 ks strúčiky cesnaku Pridané do
  • 2 Lyžice rastlinného oleja Pridané do
  • 2 Lyžice paradajkového pretlaku Pridané do
  • 1 ks paprika Pridané do
  • 1 Lyžice octu Pridané do
  • 1 Lyžice cukru Pridané do
  • 1 l vývaru Pridané do
  • 1 ks veľká cibuľa Pridané do
  • 1 ks plechovka nasekaných paradajok Pridané do
  • kyslá smotana na servírovanie Pridané do
  • soľ a korenie podľa chuti Pridané do
REKLAMA

Postup

170 min.
1. Krok

V hrnci si ohrejeme olej a osmažíme na ňom nakrájané mäso.

2. Krok

Potom pridáme cibuľu s cesnakom a restujeme ich, kým nie sú mäkké.

3. Krok

Pridáme repu, mrkvu, zemiaky, papriku a zeler a dusíme ich asi 5 minút.

4. Krok

Do hrnca pridáme vývar, paradajky a paradajkový pretlak a varíme 40 minút, kým nie sú zeleniny dostatočne mäkké.

5. Krok

Pridáme ocot, cukor, soľ a korenie a varíme ďalších 10 minút.

6. Krok

Vyskúšame polievku a prípadne pridáme viac soli a korenia.

7. Krok

Boršč servírujeme s kyslou smotanou.

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Obed

4718 receptov

Mäsité jedlá

2215 receptov

Večera

4429 receptov

Pre diabetikov

633 receptov

Kuracie mäso

777 receptov

Mascarpone

338 receptov

Lacné jedlá

1491 receptov

Dezert

3618 receptov