REKLAMA
Polievka Boršč
Boršč je tradičná východoeurópska polievka s červenou repou a inými zeleninami. Táto verzia obsahuje aj mäsité kúsky a je servírovaná s kyslou smotanou.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
4
- 500 g hovädzieho mäsa
- 2 ks veľké červené repy
- 2 ks mrkvy
- 2 ks zemiaky
- 2 ks zeleru
- 2 ks strúčiky cesnaku
- 2 Lyžice rastlinného oleja
- 2 Lyžice paradajkového pretlaku
- 1 ks paprika
- 1 Lyžice octu
- 1 Lyžice cukru
- 1 l vývaru
- 1 ks veľká cibuľa
- 1 ks plechovka nasekaných paradajok
- kyslá smotana na servírovanie
- soľ a korenie podľa chuti
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
170 min.
1. Krok
V hrnci si ohrejeme olej a osmažíme na ňom nakrájané mäso.
2. Krok
Potom pridáme cibuľu s cesnakom a restujeme ich, kým nie sú mäkké.
3. Krok
Pridáme repu, mrkvu, zemiaky, papriku a zeler a dusíme ich asi 5 minút.
4. Krok
Do hrnca pridáme vývar, paradajky a paradajkový pretlak a varíme 40 minút, kým nie sú zeleniny dostatočne mäkké.
5. Krok
Pridáme ocot, cukor, soľ a korenie a varíme ďalších 10 minút.
6. Krok
Vyskúšame polievku a prípadne pridáme viac soli a korenia.
7. Krok
Boršč servírujeme s kyslou smotanou.