REKLAMA
Polievka z kohúta (vývar)
Môže byť aj sliepka,no z kohúta je menej mastná a trošku lepšej chuti.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
6
- 720 g polovica kohúta
- 1700 ml voda
- 2 ks stredná mrkva
- 1 ks stredne veľký petržlen
- 80 g zeler
- 40 g kaleráb
- 2 ks šampiňóny
- 1 ks stredná cibuľa
- 3 ks strúčky cesnaku
- 1 ks paprika čerstvá
- 1 ks stredný zemiak
- 3 g zázvor
- soľ
- korenie do vývaru
- vňať petržlenová
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
240 min.
1. Krok
Umyjeme mäso,zalejeme vodou a pridáme korenie do vývaru (dá sa kúpiť sú to pyramídky s korením na vývar)a zvaríme,potom stiahneme oheň.
2. Krok
Pridáme koreňovú zeleninu,papriku,zázvor, cesnak,cibuľu a soľ,
3. Krok
Varíme na malom ohni aby sa nám polievka nezakalila kým mäso nezmäkne
4. Krok
Pred koncom pridáme zemiak,šampiňóny vňaťku a pokračujeme vo varení kým nezmäkne zemiak.
5. Krok
Mäsko z polievky vyberieme a oberieme od kosti .
6. Krok
Do taniera dáme mrkvu, nadrobno mäso nakrájané,rezance a zalejeme vývarom. Hotovo môžeme papať. Dobrú chuť 👌