Polievka z pečených paradajok a paprík
Veľmi chutná, aromatická polievka s intenzívnou paradajkovou chuťou. Polievka sa pripravuje velmi jednoducho a výsledok je fantastický! Najlepšie na tom je, že si túto polievku môžete celkom jednoducho odložiť aj do fliaš a vychutnať si ju aj v zime!!
Ingrediencie
- 11⁄2 kg paradajky
- 5 paprík
- 1 strúčik cesnak
- 3 listy bobkové
- mleté čierne korenie podľa chuti
- podľa chuti soľ
- Olivový olej alebo rastlinný
- 1 l Voda alebo podla potreby
- 3 Cibuľa
- 2 pl cukor
Najnovšie letáky
Postup
Zeleninu odvážime, umyjeme a pokrájame. Paradajky na štvrtiny, papriku pozdĺž na polovicu, cibuľu buď na polovice alebo na štvrtiny. Všetko poukladáme na plech, osolíme, posypeme mletým čiernym korením a polejeme olivovým olejom. Ak nemáte, dajte kľudne rastlinný. Zeleninu dáme do vopred vyhriatej rúry a pečieme na 190 °C 1 hodinu.
2. Po hodine plech vyberieme a obsah plechu prelejeme do hrnca. Netreba čistiť žiadne šupky, lebo práve tie dajú polievke tú pečenú príchuť. Jedine z paprík odstránime stopky a jadrovníky.
3. Do hrnca k zelenine pridáme 1 liter vody, môžete aj trochu viac ak chcete, ale príliš to preháňať netreba, radšej pridajte neskôr ešte vodu podľa oka. Ďalej pridáme bobkové listy, korenie, soľ a postrúhaný cesnak. Polievku varíme 20 minút.
4. Potom z polievky vyberieme bobkové listy a rozmixujeme ju do hladka. Podľa chuti môžete pridať aj cukor, aby ste ju mali sladkokyslú. Následne polievku plníme do fliaš, poriadne uzavrieme a fľaše otočíme hore dnom. Takto otočené necháme celkom vychladnúť. Z tejto dávky mi vyšli 4 x 7dl fľaše.
5. Polievka je výborná, má čerstvú a intenzívnu paradajkovú chuť. V tanieri si do nej môžete pridať aj trochu strúhaného syra. Prajem dobrú chuť !
6. **Paradajky dajte aké chcete. Ja som dala 1 kg obyčajných červených a 1/2 kg malých žltých koktejlových.**Zelenina sa po upečení nešúpe, lebo tá pečená šupka dá polievke výbornú chuť. **Cukor si dajte podľa chuti, ale keď dávate polievku do fliaš, tak veľmi veľa cukru nedajte. Viacej cukru si môžete dať aj neskôr cez zimu, keď fľašu otvoríte. **Fľaše musíte mať čisté a vrchnáky nepoškodené.
Dalšie moje recepty nájdete aj na mojom blogu cesminazuenal.blogspot.com a na Youtube