REKLAMA
Polievka z pečených paradajok a paprík

Polievka z pečených paradajok a paprík

Veľmi chutná, aromatická polievka s intenzívnou paradajkovou chuťou. Polievka sa pripravuje velmi jednoducho a výsledok je fantastický! Najlepšie na tom je, že si túto polievku môžete celkom jednoducho odložiť aj do fliaš a vychutnať si ju aj v zime!!

REKLAMA

Ingrediencie

porcií
9
  • 112 kg paradajky Pridané do
  • 5 paprík Pridané do
  • 1 strúčik cesnak Pridané do
  • 3 listy bobkové Pridané do
  • mleté čierne korenie podľa chuti Pridané do
  • podľa chuti soľ Pridané do
  • Olivový olej alebo rastlinný Pridané do
  • 1 l Voda alebo podla potreby Pridané do
  • 3 Cibuľa Pridané do
  • 2 pl cukor Pridané do
REKLAMA

Postup

80 min.
1. Krok

Zeleninu odvážime, umyjeme a pokrájame. Paradajky na štvrtiny, papriku pozdĺž na polovicu, cibuľu buď na polovice alebo na štvrtiny. Všetko poukladáme na plech, osolíme, posypeme mletým čiernym korením a polejeme olivovým olejom. Ak nemáte, dajte kľudne rastlinný. Zeleninu dáme do vopred vyhriatej rúry a pečieme na 190 °C 1 hodinu.

2. Krok

2. Po hodine plech vyberieme a obsah plechu prelejeme do hrnca. Netreba čistiť žiadne šupky, lebo práve tie dajú polievke tú pečenú príchuť. Jedine z paprík odstránime stopky a jadrovníky.

3. Krok

3. Do hrnca k zelenine pridáme 1 liter vody, môžete aj trochu viac ak chcete, ale príliš to preháňať netreba, radšej pridajte neskôr ešte vodu podľa oka. Ďalej pridáme bobkové listy, korenie, soľ a postrúhaný cesnak. Polievku varíme 20 minút.

4. Krok

4. Potom z polievky vyberieme bobkové listy a rozmixujeme ju do hladka. Podľa chuti môžete pridať aj cukor, aby ste ju mali sladkokyslú. Následne polievku plníme do fliaš, poriadne uzavrieme a fľaše otočíme hore dnom. Takto otočené necháme celkom vychladnúť. Z tejto dávky mi vyšli 4 x 7dl fľaše.

5. Krok

5. Polievka je výborná, má čerstvú a intenzívnu paradajkovú chuť. V tanieri si do nej môžete pridať aj trochu strúhaného syra. Prajem dobrú chuť !

Polievka z pečených paradajok a paprík - krok prípravy 1
6. Krok

6. **Paradajky dajte aké chcete. Ja som dala 1 kg obyčajných červených a 1/2 kg malých žltých koktejlových.**Zelenina sa po upečení nešúpe, lebo tá pečená šupka dá polievke výbornú chuť. **Cukor si dajte podľa chuti, ale keď dávate polievku do fliaš, tak veľmi veľa cukru nedajte. Viacej cukru si môžete dať aj neskôr cez zimu, keď fľašu otvoríte. **Fľaše musíte mať čisté a vrchnáky nepoškodené.

7. Krok

Dalšie moje recepty nájdete aj na mojom blogu cesminazuenal.blogspot.com a na Youtube

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Obed

4717 receptov

Mäsité jedlá

2215 receptov

Večera

4427 receptov

Mascarpone

338 receptov

Pre diabetikov

633 receptov

Lacné jedlá

1490 receptov

Kuracie mäso

777 receptov

Dezert

3610 receptov