REKLAMA
POLIEVKA Z PEČENÝCH PARADAJOK
Krémová paradajková polievka, ktorá chutí všetkým. Nezabudnite na chrumkavú orieškovú posýpku s lahôdkovým droždím.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
6
Suroviny
- 11⁄2 kg paradajok
- 1 hlavička cesnaku
- 1 menšia Cibuľa
- olivový olej
- soľ čierne korenie
- tymián
- bazalka
- 2 a pol hrnčeka zeleninového vývaru
Posýpka
- 25 g mandlí
- 25 g lieskových orieškov
- 25 g lahôdkového droždia
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
30 min.
1. Krok
Na plech s papierom na pečenie poukladáme paradajky nakrájané na polovice. Pridáme aj cibuľu nakrájanú na väčšie kusy a hlavičku cesnaku prekrojenú na polovicu. Polejeme olivovým olejom,okoreníme, osolíme a na vrch položíme vetvičky tymiánu a bazalky. Všetko pečieme 35 minút na 220 °C.
2. Krok
Upečené paradajky spolu s upečenou cibuľou a vytlačenými strúčikmi cesnaku rozmixujeme, prilejeme zeleninový vývar alebo vodu. Na záver pár minút prevaríme. Podávame s orieškovou posýpkou. Zmiešame pomleté oriešky, lahôdkové droždie a soľ. Môžeme pridať aj sušené bylinky.