Poľovnícky guláš z diviny
Recept na perfektný poľovnícky guláš, ktorý je pripravený z diviny.
Ingrediencie
Na guláš:
- 600 g mäso z diviny
- 300 g Cibuľa
- 2 pl oleja na marinádu
- 3 pl bravčovej masti
- 6 ks zemiaky
- 100 g paradajkového pretlaku
- 250 ml červeného vína
- 4 strúčiky cesnaku
Marináda mäsa:
- korenie na guláš
Na dochutenie:
- metá červená paprika
-soľ
- 2 guličky nového korenia
- 1 ks bobkový list
- petržlenová vňať
Najnovšie letáky
Postup
Mäso z diviny umyjeme, odblaníme a nakrájame na kocky.
Pridáme 2 PL a korenie na divinu.
Cibuľu očistíme a nakrájame nadrobno. Orestujeme ju na masti, posypeme mletou červenou paprikou, premiešame a pridáme k nej mäso. Restujeme spolu.
Následne hrniec prikryjeme pokrievkou a na slabom ohni mäso podusíme, aby pustilo vlastnú šťavu - zhruba 15 minút.
K mäsu nasypeme nové korenie, bobkový list, prilejeme paradajkový pretlak, červené víno a horúcu vodu, aby bola približne 5 cm nad povrchom mäsa.
Teraz mäso dusíme dovtedy, pokiaľ nebude polomäkké.
Medzitým zemiaky očistíme a nakrájame na väčšie kocky. Pridáme ich k mäsu a guláš varíme, pokiaľ nebudú zemiaky a mäso mäkké. Podľa potreby prilejeme ešte vodu.
Pred koncom varenia pridáme prelisovaný cesnak a poľovnícky guľáš z diviny dochutíme soľou a korením.