REKLAMA
Zdroj: Canva
Pomaly pečené jahňacie stehno
Pomaly pečené jahňacie stehno ako bavlnka sa vyznačuje jemnosťou a bohatou vôňou. Toto mäso sa pečie tradične dlho pri nízkej teplote, aby sa zachovala jeho šťavnatosť a chuť.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
2
- 2 ks jahňacie stehno
- 1 ks Cibuľa
- 4 ks strúčiky cesnaku
- 5 ks šalvia
- 2 vetvičky rozmarín
- 1 l mlieko
- soľ
Odporúčané produkty
Rajo mlieko 3,5%
Rajo maslo
Rajo smotana na šľahanie 33%
Rajo tvaroh jemný hrudkovitý
REKLAMA
Postup
250 min.
1. Krok
Jahňacie stehno namočíme celé do mlieka. posolíme ho a necháme 2 dni v chladničke odpočívať.
2. Krok
Následne jahňacie stehno umyjeme a vložíme do veľkého pekáča spolu s nakrájanou cibuľou a cesnakom. Na vrch položíme rozmarín so šalviou.
3. Krok
Jahňacie stehno podlejeme vodou a pečieme najprv 20 minút na 220°C. Potom teplotu znížime na 140°C a stehno pečieme 4 hodiny.