Zdroj: konfikkonfik from Getty Images
Pomarančová omáčka
Recept na pomarančovú omáčku, ktorá sa hodí k mäsovým alebo rybacím jedlám.
Ingrediencie
- 2 kus pomaranče
- 1⁄2 šálky cukru
- 1⁄4 šálky vody
- 2 Lyžice masla
- soľ
Najnovšie letáky
Postup
Najskôr si pripravíme pomaranče. Pomaranče umyjeme, odstránime im šupku a potom ich nakrájame na drobné kúsky. Je dôležité ponechať aj šťavu, ktorá pri krájaní unikne. Táto šťava dodá omáčke extra pomarančovú chuť.
Cukor potom pomaly rozpustíme do vody v hrnci, aby sme vytvorili sirup. Keď sa cukor úplne rozpustí, do zmesi pridáme pomarančové kúsky. Omáčku na miernom ohni varíme asi 15 minút, alebo kým nie je dostatočne hustá.
Keď je omáčka hotová (môže sa vám zdať ešte trochu tekutá, ale po vychladení zhustne), pridáme maslo a trochu soli. Maslo dodá omáčke krémovú textúru, soľ zase vynikajúco vyváži sladkosť omáčky. A to je všetko! Vaša omáčka je pripravená na podávanie s vašim obľúbeným mäsom alebo steakovými rybami.