REKLAMA

Zdroj: Pixabay: danymena88

Pomarančové tiramisu na Silvestra

Sladký a čerstvý dezert, ktorý je perfektný na rozlúčku s novým rokom. Pomarančové tiramisu je lahodnou variantou klasického talianskeho dezertu, ktorý je oživený pomarančovým likérom.

REKLAMA

Ingrediencie

porcií
4

Pre oranžový krém

  • 4 Kus Bio-pomaranče Pridané do
  • 100 g cukor Pridané do
  • 4 Kus žĺtko Pridané do
  • 500 g mascarpone Pridané do
  • 50 ml Pomarančový likér Pridané do

Pre vrstvy tiramisu

  • 200 g Lískové sušienky Pridané do
  • 2 Polievková lyžica Okamžitý espresso prášok Pridané do
  • 30 ml voda Pridané do
REKLAMA

Postup

45 min.
1. Krok

Pre oranžový krém potreujte pomaranče a vymačkajte. Pomarančový džús s polovicou cukru dajte do hrnca a nechajte prevrieť. Žĺtky s zvyšným cukrom vyšľahajte do svetlej peny.

2. Krok

Horúci pomarančový džús pomaly vmiešať do zmesi vajec a cukru, neustále šľahať. Zmes vrátiť späť do hrnca a na slabom ohni zahriať, až kým nezhustne. Dať dole z ohňa a nechať vychladnúť.

3. Krok

Kým sa pomarančový krém ochladzuje, pripravte espresso s vodou a 2 lyžičkami pomarančového likéru. S týmto namočte detské sušienky a rozložte ich na dno pekáče.

4. Krok

Mascarpone vyšľahajte v mise, kým nebude krémové. Zmiešajte so zvyšným oranžovým likérom. Vychladnutý oranžový krém vmiešajte do mascarpone.

5. Krok

Polovicu pomarančovo-mascarponového krému rozdeľte na piškóty. Na to položte druhú vrstvu namočených piškóty a pokryte zvyšným pomarančovo-mascarponovým krémom.

6. Krok

Povolte, aby tiramisu s pomarančmi sa v chladničke napkalo aspoň 2 hodiny, predtým ako sa podáva. Pred podávaním posypte trochou pomarančovej kôry.

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Pečivo

747 receptov

Obed

4876 receptov

Mäsité jedlá

2257 receptov

Nátierky

331 receptov

Večera

4590 receptov

Mascarpone

342 receptov

Torty

481 receptov

Kuracie mäso

787 receptov

Dezert

3772 receptov