Zdroj: Pixabay: danymena88
Pomarančové tiramisu na Silvestra
Sladký a čerstvý dezert, ktorý je perfektný na rozlúčku s novým rokom. Pomarančové tiramisu je lahodnou variantou klasického talianskeho dezertu, ktorý je oživený pomarančovým likérom.
Ingrediencie
Pre oranžový krém
- 4 Kus Bio-pomaranče
- 100 g cukor
- 4 Kus žĺtko
- 500 g mascarpone
- 50 ml Pomarančový likér
Pre vrstvy tiramisu
- 200 g Lískové sušienky
- 2 Polievková lyžica Okamžitý espresso prášok
- 30 ml voda
Najnovšie letáky
Postup
Pre oranžový krém potreujte pomaranče a vymačkajte. Pomarančový džús s polovicou cukru dajte do hrnca a nechajte prevrieť. Žĺtky s zvyšným cukrom vyšľahajte do svetlej peny.
Horúci pomarančový džús pomaly vmiešať do zmesi vajec a cukru, neustále šľahať. Zmes vrátiť späť do hrnca a na slabom ohni zahriať, až kým nezhustne. Dať dole z ohňa a nechať vychladnúť.
Kým sa pomarančový krém ochladzuje, pripravte espresso s vodou a 2 lyžičkami pomarančového likéru. S týmto namočte detské sušienky a rozložte ich na dno pekáče.
Mascarpone vyšľahajte v mise, kým nebude krémové. Zmiešajte so zvyšným oranžovým likérom. Vychladnutý oranžový krém vmiešajte do mascarpone.
Polovicu pomarančovo-mascarponového krému rozdeľte na piškóty. Na to položte druhú vrstvu namočených piškóty a pokryte zvyšným pomarančovo-mascarponovým krémom.
Povolte, aby tiramisu s pomarančmi sa v chladničke napkalo aspoň 2 hodiny, predtým ako sa podáva. Pred podávaním posypte trochou pomarančovej kôry.