Pomarančový cheesecake
Ingrediencie
Korpus
- 250 g sušienky
- 130 g maslo
Plnka
- 250 g cream cheese (smotanový syr)
- 250 ml šľahačka
- 3 pl pomarančová šťava
- 1 kl pomarančová kôra
- 130 g práškového cukru
Poleva
- 200 ml voda
- 3 pl zemiakový škrob
- 1 kl pomarančová kôra
- 4 pomaranče
- 21⁄2 pl kryštálový cukor
Najnovšie letáky
Postup
Rúru si predhrejeme na 180 stupňov. Sušienky rozmixujeme a zmiešame s mäkkým maslom. Cesto vtlačíme na dno formy vystlanej papierom na pečenie. Dáme piecť na cca 5-10 minút (záleží od rúry).
Mixérom alebo kuchynským robotom vyšľaháme smotanu k nej pridávame postupne práškový cukor, smotanový syr, 3 lyžice pomarančovej šťavy a 1 lyžičku pomarančovej kôry. Plnku vylejeme na vychladený korpus a dáme do chladničky odpočívať na cca 1 hodinu.
Pripravíme si polevu. Do menšieho hrnca si pripravíme 200 ml vody pridáme 3 lyžice škrobu a poriadne vymiešame metličkou na šľahanie, kým sa nám škrob nerozpustí následne pridáme kryštálový cukor. Pomaranče si prekrojíme na polku, odšťavíme a precedíme cez sitko. Na jemnom strúhadle postrúhame za lyžičku pomarančovej kôry. Takto pripravenú šťavu a kôru pridáme k už pripravenej zmesi do hrnca a privedieme k varu. Miešame neustále metličkou na šľahanie, kým poleva nezačne mierne hustnúť a odstavíme z ohňa. Keď poleva kúsok ochladne vylejeme ju na vychladenú plnku a dáme odpočívať na cca 4 hodiny do chladničky ideálne celú noc. Ozdobíme kúskami pomaranča alebo podľa vlastnej fantázie a podávame.