REKLAMA
Pórová polievka
Zahreje a chutí výborne!
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
6
- 2 pór
- 1 menšia Cibuľa
- 4 strúčiky cesnak
- 6 stredne veľkých zemiakov
- 11⁄2 l bujón
- 1 bobkový list
- soľ
- mleté čierne korenie
- petržlenová vňať na ozdobu
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
30 min.
1. Krok
Pór prerežeme pozdĺžne napoly a poriadne ho umyjeme. Potom ho nasekáme na menšie kúsky.
2. Krok
Na drobno nakrájame aj cibuľu a očistené zemiaky.
3. Krok
Na olivovom oleji orestujeme cibuľku a pór, pridáme prelisovaný cesnak a zemiaky.
4. Krok
Zalejeme vývarom, ochutíme soľou a korením a pridáme bobkový list.
5. Krok
Privedieme do varu a varíme , kým nie sú zemiaky mäkké.
6. Krok
Hotovú polievku rozmixujeme tyčovým mixérom (nezabudnite vybrať bobkový list), ozdobíme vňaťkou alebo kúskami póru a podávame s krutónmi.
Komentáre (2)
Takéto jednoduché a rýchle polievky mám rada.
Je výborná,len ja nemôžem cibuľu a cesnak.