Zdroj: Tetsunori via Adobe Stock
Portové víno omáčka
Bohatá a chutná omáčka z portového vína, dokonalá doplnok k pečenému mäsu alebo divine.
Ingrediencie
- 2 Polievková lyžica olivový olej
- 2 Šalotka Jemne nasekané
- 2 Prsty na nohách Cesnak, jemne nasekaný
- 250 ml Portské víno
- 500 ml hovädzí vývar
- 1 Čajová lyžička cukor
- 1 Čajová lyžička čerstvý tymián, jemne nasekaný
- 2 Čajová lyžička Kukuričný škrob, rozpustený v trochu studenej vody
Najnovšie letáky
Postup
Pre prípravu portského vína, zahrejte olivový olej na panvici pri strednej teplote. Pridajte šalotku a cesnak a opečte ich približne 2 minúty, kým nezmäknú.
Nalejte portské víno do panvice a nechajte ho variť 5 minút, kým sa objem nesníži na polovicu.
Do panvice nalejte hovädzí vývar a pridajte cukor a tymián. Nechajte zmes 15 minút vrieť.
Pridajte kukuričný škrob do panvice a premiešajte ho. Omáčku nechajte variť ďalšie 2-3 minúty, kým nezhustne. Ak chcete hustejšiu omáčku, môžete pridať viac kukuričného škrobu.
Odstráňte panvicu z sporáka a nechajte portskú omáčku pred podávaním trochu vychladnúť. Omáčku prelejte cez jemné sitko, aby ste odstránili šalotku a cesnak, ak uprednostňujete hladšiu omáčku.