REKLAMA
Zdroj: FB - Recepty všeho druhu ?
Potešte svoje chuťové poháriky s týmto jednoduchým, no nesmierne chutným receptom na Londýnske rezy!
Veľmi vynikajúci recept, ktorý si dúfam zamilujete aj vy. Odkedy poznám tento domáci receptík na Londýnske rezy, nenecham na neho dopustiť!
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
15
Londýnske rezy
- 400 g múka
- 140 g cukor hladký
- 1 kypriaci prášok
- 5 žĺtko
- 250 g maslo
- džem na potretie
Snehové cesto
- 5 vaječné bielka
- 200 g cukor
- 200 g strúhaných mandlí
- štipka soli
- trochu pomarančovej kôry
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
50 min.
1. Krok
Cesto spracujeme rukou a vyvaľkáme na menší plech. Môj plech má rozmery 25 x 35 cm.
2. Krok
Potrieme marmeládou (džemom).
3. Krok
Bielky ušľaháme so štipkou soli. Postupne pridávame cukor. Do pevného snehu ručne zamiešame mandle a kôru.
4. Krok
Snehové cesto navrstvíme na cesto s džemom. Dáme piecť do rúry vyhriatej na teplotu 170 ° C zhruba na 15 minút, potom teplotu znížime na 150 ° C a pečieme ďalších 15 - 20 minút.