:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/71r2KMBDW9t-AxKJDm5X/dfb8e793deaa81e8f5c4e874d53cf9.jpeg)
Pravá schwarzwaldská torta
Luxusná schwarzwaldská torta plná chuti čerešní.
Ingrediencie
Cesto
- 9 vajce
- 225 g kryštálový cukor
- 50 g kakao
- 150 g múka
- čl kypriaci prášok
- 50 g kukuřičného škrobu
- 60 g maslo
- 120 ml čerešňového sirupu
Čerešňová náplň
- 500 g zaváraných čerešní
- 40 g kukuřičného škrobu
- 1 čl mletej škorice
- ks citrónová šťava
- 50 g kryštálový cukor
- 3 pl čerešňový likér
Plnka
- 700 ml smotany na šľahanie
- 4 čl práškovej želatíny
- 65 g kryštálový cukor
- 1 čl vanilkového extraktu
Zdobenie torty
- 1 tabuľka horkej čokolády
- 400 ml smotany na šľahanie
- 1 stužovač šľahačky
- koktejlové čerešne
Najnovšie letáky
Postup
Začneme prípravou cesta. Rúru predhrejeme na 180 stupňov. Vajíčka si vyšľaháme spolu s cukrom do peny. Šľaháme aj 20 minút.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/71r2KMBDW9t-AxKJDm5X/70001b939854648d67587a36ace6f8.jpeg)
Zdroj: Youtube
Zmiešame si suché ingrediencie (múku, soľ, kakao, prášok do pečiva, kukuričný škorb). Rozpustíme si maslo. Pridáme ho k vyšľahaným vajciam a potom už len postupne metličkou zapracúvavame suchú zmes.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/71r2KMBDW9t-AxKJDm5X/c0c43e86815efed632e14984f3c319.jpeg)
Zdroj: Youtube
Pripravené cesto rozdelíme do troch okrúhlych foriem a upečieme. Vyberieme a necháme vychladiť. Každý plát pokvapkáme čerešňovým sirupom.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/71r2KMBDW9t-AxKJDm5X/e234b1d7906d030f4bd206e77e8e9b.jpeg)
Zdroj: Youtube
Pripravíme si čerešňovú náplň. Čerešne si precedíme. Šťavu dáme do hrnca, pridáme škrob, škoricu, cukor, šťavu z citróna a povaríme aby nám hmota zhustla. Odstavíme zo sporáku a pridáme čerešne premiešame a zalejeme likérom.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/71r2KMBDW9t-AxKJDm5X/88132d34fc609c0b3922652c4d065e.jpeg)
Zdroj: Youtube
Príprava krému je veľmi rýchla vyšľaháme si smotanu s cukrom, vanilkovým extraktom. Rozrobíme si želatinu podľa návodou a pridáme do šľahačky.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/71r2KMBDW9t-AxKJDm5X/70cafccd3c5ec87c8cf7424b4e4186.jpeg)
Zdroj: Youtube
Teraz už len schwardvaldskú tortu navrstvíme. Na plát si dáme čerešňovú náplň pridáme krém, uložíme ďaľší plát, zasa čerešne a krém. Na záver ide posledný plát. Tortu potrieme zvyšným krémom.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/71r2KMBDW9t-AxKJDm5X/239591faced17c2870d91fb1c6898e.jpeg)
Zdroj: Youtube
Dozdobíme vyšľahanou smotanou so stužovačom. Nastrúhanou čokoládou a koktejlovými čerešňami.