Pravá schwarzwaldská torta
Luxusná schwarzwaldská torta plná chuti čerešní.
Ingrediencie
Cesto
- 9 vajce
- 225 g kryštálový cukor
- 50 g kakao
- 150 g múka
- čl kypriaci prášok
- 50 g kukuřičného škrobu
- 60 g maslo
- 120 ml čerešňového sirupu
Čerešňová náplň
- 500 g zaváraných čerešní
- 40 g kukuřičného škrobu
- 1 čl mletej škorice
- ks citrónová šťava
- 50 g kryštálový cukor
- 3 pl čerešňový likér
Plnka
- 700 ml smotany na šľahanie
- 4 čl práškovej želatíny
- 65 g kryštálový cukor
- 1 čl vanilkového extraktu
Zdobenie torty
- 1 tabuľka horkej čokolády
- 400 ml smotany na šľahanie
- 1 stužovač šľahačky
- koktejlové čerešne
Najnovšie letáky
Postup
Začneme prípravou cesta. Rúru predhrejeme na 180 stupňov. Vajíčka si vyšľaháme spolu s cukrom do peny. Šľaháme aj 20 minút.
Zdroj: Youtube
Zmiešame si suché ingrediencie (múku, soľ, kakao, prášok do pečiva, kukuričný škorb). Rozpustíme si maslo. Pridáme ho k vyšľahaným vajciam a potom už len postupne metličkou zapracúvavame suchú zmes.
Zdroj: Youtube
Pripravené cesto rozdelíme do troch okrúhlych foriem a upečieme. Vyberieme a necháme vychladiť. Každý plát pokvapkáme čerešňovým sirupom.
Zdroj: Youtube
Pripravíme si čerešňovú náplň. Čerešne si precedíme. Šťavu dáme do hrnca, pridáme škrob, škoricu, cukor, šťavu z citróna a povaríme aby nám hmota zhustla. Odstavíme zo sporáku a pridáme čerešne premiešame a zalejeme likérom.
Zdroj: Youtube
Príprava krému je veľmi rýchla vyšľaháme si smotanu s cukrom, vanilkovým extraktom. Rozrobíme si želatinu podľa návodou a pridáme do šľahačky.
Zdroj: Youtube
Teraz už len schwardvaldskú tortu navrstvíme. Na plát si dáme čerešňovú náplň pridáme krém, uložíme ďaľší plát, zasa čerešne a krém. Na záver ide posledný plát. Tortu potrieme zvyšným krémom.
Zdroj: Youtube
Dozdobíme vyšľahanou smotanou so stužovačom. Nastrúhanou čokoládou a koktejlovými čerešňami.