REKLAMA

Zdroj: FB: Varenie a Pečenie je Radosť

Pravé moravské koláče

REKLAMA

Ingrediencie

porcií
25
  • 500 hladká múka Pridané do
  • 350 ml Mlieko Pridané do
  • 75 g Cukor Pridané do
  • 75 g Maslo Pridané do
  • 1 kus čerstvé droždie Pridané do
  • 2 žĺtky Pridané do
  • štipka soli Pridané do
  • 250 g syr cottage cheese Pridané do
  • 200 g Mletý mak Pridané do
  • 200 g lekvár Pridané do
  • 2 Lyžice Citrónová šťava Pridané do
  • 2 Lyžice rum Pridané do
REKLAMA

Postup

150 min.
1. Krok

Najprv si pripravíme kvások. Droždie rozdrobíme do misky, pridáme lyžicu cukru, lyžicu múky a zalejeme teplým mliekom. Premiešame a necháme ho pracovať.

2. Krok

Zatiaľ čo kvások pracuje, premiešame v inej mise múku, žĺtky, cukor, soľ a maslo.

3. Krok

K tejto zmesi pridáme vykysnutý kvások a spracujeme hladké cesto. Cesto potom necháme v teple kysnúť cca 1 hodinu.

4. Krok

Medzitým si pripravíme náplne. Tvaroh premiešame s polovicou cukru, citrónovou šťavou a rumom. Mak premiešame s druhou polovicou cukru.

5. Krok

Keď máme cesto vykysnuté, rozdelíme ho na menšie kúsky. Každý kúsok vyvaľkáme na placku, na ktorú dáme lyžicu tvarohovej a makovej náplne.

6. Krok

Koláče pečieme v predhriatej rúre na 180 stupňov cca 15 minút, alebo do zlatova.

7. Krok

Po vytiahnutí z rúry ešte teplé natrieme lekvárom.

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Obed

4717 receptov

Mäsité jedlá

2215 receptov

Večera

4427 receptov

Mascarpone

338 receptov

Pre diabetikov

633 receptov

Lacné jedlá

1491 receptov

Kuracie mäso

777 receptov

Dezert

3618 receptov