Zdroj: FB: Varenie a Pečenie je Radosť
Pravé moravské koláče
Ingrediencie
- 500 hladká múka
- 350 ml Mlieko
- 75 g Cukor
- 75 g Maslo
- 1 kus čerstvé droždie
- 2 žĺtky
- štipka soli
- 250 g syr cottage cheese
- 200 g Mletý mak
- 200 g lekvár
- 2 Lyžice Citrónová šťava
- 2 Lyžice rum
Najnovšie letáky
Postup
Najprv si pripravíme kvások. Droždie rozdrobíme do misky, pridáme lyžicu cukru, lyžicu múky a zalejeme teplým mliekom. Premiešame a necháme ho pracovať.
Zatiaľ čo kvások pracuje, premiešame v inej mise múku, žĺtky, cukor, soľ a maslo.
K tejto zmesi pridáme vykysnutý kvások a spracujeme hladké cesto. Cesto potom necháme v teple kysnúť cca 1 hodinu.
Medzitým si pripravíme náplne. Tvaroh premiešame s polovicou cukru, citrónovou šťavou a rumom. Mak premiešame s druhou polovicou cukru.
Keď máme cesto vykysnuté, rozdelíme ho na menšie kúsky. Každý kúsok vyvaľkáme na placku, na ktorú dáme lyžicu tvarohovej a makovej náplne.
Koláče pečieme v predhriatej rúre na 180 stupňov cca 15 minút, alebo do zlatova.
Po vytiahnutí z rúry ešte teplé natrieme lekvárom.