REKLAMA
Zdroj: FB: Recepty bez lepku
Pravý segedínsky guláš
Recept na pravý segedínsky guláš, ktorý sa podáva s knedľou.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
4
Hlavné ingrediencie
- 500 g bravčové mäso
- 500 g kyslá kapusta
- 2 ks veľké cibule
- 4 ks cesnak
Korenie a dochucovadlá
- 2 pl sladká paprika
- 1 čl mletá čierne korenie
- 2 čl soľ
Ostatné ingrediencie
- 1⁄2 l Vývar
- 100 ml smotana na varenie
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
90 min.
1. Krok
Bravčové mäso očistíme, nakrájame na menšie kúsky a osolíme.
2. Krok
Cibule a cesnak olúpeme a nadrobno nakrájame. Kapustu opláchneme pod tečúcou vodou.
3. Krok
Na panvici rozpálime olej, pridáme mäso a opražíme ho do zlatista.
4. Krok
K mäsu pridáme cibuľu, cesnak, papriku a orestujeme ich.
5. Krok
Do panvice pridáme kapustu, zalejeme vývarom a varíme do mäkka.
6. Krok
K variacemu sa gulášu pridáme mletú papriku, korenie a necháme dovariť. Na záver vmiešame smotanu na varenie.
7. Krok
Hotový segedínsky guláš podávame s knedľou.