Prívarok zo zelenej fazuľky s faširkou
Toto je taká slovenská klasika,výborná len tak s vajíčkom, faširkou a pre veľkých hladošov aj chlebom. 😉
Ingrediencie
- 250 g zelených strúčkov
- 520 g zemiakov stredné
- 1 l voda
- 200 ml mlieko
- 400 g pochuťková smotana
- 70 g hladká špaldová múka
- citrónová šťava
- soľ kuchynská
- bobkový list
- nové korenie
- vegeta
- kôpor
- pažítka
- FAŠÍRKY
- 400 g mleté mäso krkovička
- 1 ks malá cibuľa
- 4 ks strúčky cesnaku
- 2 ks vajíčka
- 40 g strúhanka
- soľ
- majoránka
- mleté korenie
Odporúčané produkty
Podravka ochucovadlo
Podravka NATUR
Podravka kečup jemný
Podravka dijónska horčica
Postup
Fazuľové struky očistíme,nakrájame alebo použijeme mrazené. Očistené zemiaky pridáme k strukom a zalejeme vodou do ktorej pridáme koreniny,soľ.Varíme spolu do mäkka.
Pripravíme si zátrepku: v miske rozmiešame kyslú smotanu a múku odoberieme z vody kde sa nám varila fazuľka so zemiakmi znova rozmiešame. Takto sa nám smotana nezrazí po naliatí do prívarku pretože je teplá.
Za stáleho miešania privedieme do varu ,povaríme a popri dochutíme kôprom pažítkou,,a na koniec citrónovou šťavou.
Ak chceme k prívarku fašírky tak si ich urobíme: pomletá krkovička, vajíčko strúhanka cibuľka, cesnak ,soľ a koreniny,,spolu dobre premiešame a vytvarujeme malé fašírky. Dáme na vymastený pekáčik piecť do rúry.
Sú dietnejšie ako vysmážané.
Do tanierka dáme prívarok,naň faširku,vajíčko ako kto rád má.
Kto je moc hladný tak aj chlebík.
Dobrú chuť 👌